Stine Bosse langer ud efter politiet

Trygvesta-chef Stine Bosse beskylder politiet for at være uinteresserede i at opklare indbrud. Tal fra Danmarks Statistik over boligindbrud giver topchefen ret

Forsikringsselskaberne er ved at miste tålmodighed med politiet.

Stine Bosse, topchef for forsikringsgiganten TrygVesta, beskylder politiet for at være blevet dårligere til at fange indbrudstyvene i år.

- Vi er ikke specialister. Men vi synes alligevel, at vi kan se, når politiet ikke interesserer sig særlig meget for indbrud - og det gør de altså ikke, siger Stine Bosse.

Kritikken møder dog ikke forståelse hos chefpolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, Jesper Schultz. Netop denne politikreds har ifølge ham haft øget fokus på indbrud.

- Jeg kan selvfølgelig kun tale for den indsats, vi har haft her i politikredsen, men vi har i en periode rent faktisk fanget mange på fersk gerning. Men det har desværre ikke kunnet stoppe den bølge af indbrud, vi har haft, siger han og tilføjer:

- Jeg giver Stine Bosse ret i, at der er en bølge, men det er uberettiget at sige, at vi ikke forsøger at gøre noget.

Nye beregninger fra Forsikringsoplysningen viser, at rekorden over boligindbrud fra private hjem i 2008 er ved at blive slået.

- Der er ingen tvivl. Den rekord, tyvene satte sidste år på 45.000 indbrud, slår de i år. Desuden vil tyvene for første gang være løbet med mere end en milliard kroner, siger chefkonsulent for forsikringsoplysningen, Christian Skødt.

Tallene for de første tre kvartaler i år viser, at antallet af indbrud i hovedstadsområdet er steget med hele 29 procent sammenlignet med 2008. Gennemsnitligt er der en landsstigning på ni procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere