Soldater glade for ny forsvarschef

Det kan både være en fordel og en ulempe, at den nye forsvarschef har arbejdet en del år i Nato, vurderer soldaterformand

Den nye forsvarschef generalløjtnant Knud Bartels får arbejdsro i et godt stykke tid. De danske soldater har ikke tænkt sig at kræve store indrømmelser af den nye chef, selv om der både har været en skandale om den omstridte jægerbog og ballade om, hvornår de danske styrker skal ud af Afghanistan.

Flemming Vinther, formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, glæder sig til samarbejdet. Der har nemlig ikke været en forsvarschef i flere uger efter tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen trådte tilbage efter skandalen om tidligere jægersoldat Thomas Rathsacks bog.

- Det er klart, at den sag har givet nogle ridser i lakken, men vi vil ikke skyde med spredehagl på andre i Forsvarskommandoen. Der er en undersøgelse i gang, og det er afsløret, at to personer har været impliceret. Indtil undersøgelsen er forbi, skal vi holde os i ro, siger Flemming Vinther.

Han understreger, at politisk ballade om spørgsmålet om exitdato fra Afghanistan ikke har den store betydning i forholdet til den nye forsvarschef. Til gengæld kan det betyde noget, at Knud Bartels i en årrække har været Danmarks militære repræsentant i Afghanistan.

- Han kommer med frisk viden om Natos syn på tingene. Det kan være en fordel. I andre sammenhænge kan han måske være lidt mærket af at have været væk fra de danske diskussioner. Så der er som altid fordele og ulemper ved at hente en, der af nogle betragtes som værende udefra, siger Flemming Vinther.

Knud Bartels ventes at tiltræde i løbet af få dage.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere