Pædagogerne i København strejker tirsdag

Pædagogerne i København nedlægger arbejdet tirsdag. Det sker i protest mod, at den såkaldte kompensationsordning til dårligt placerede institutioner sløjfes

Pædagogerne på alle de kommunale daginstitutioner i København nedlægger arbejdet tirsdag i protest mod, at den såkaldte kompensationsordning fjernes. Det betyder, at cirka 330 institutioner vil være lukket.

Ordningen er en pulje, der uddeles til gamle institutioner, hvis bygninger ikke er hensigtsmæssige i forhold til børnepasning, så børnene i institutionen for eksempel skal følges over en vej for at komme på legepladsen.

Pædagogerne håber, at arbejdsnedlæggelsen vil presse Børne- og Ungdomsudvalget, der mødes 16.30 mandag, til at opretholde kompensationsordningen.

- Institutioner, der er fordelt på fem etager i gamle bygninger, har brug for kompensationspengene for at kunne ansætte ekstra medarbejdere, hvis personalet ikke skal løbe rundt, siger Jan Hoby, næstformand i Landsforeningen for Socialpædagoger.

Fjernelsen af kompensationsordningen betyder en besparelse på 47,7 millioner kroner. Hvis besparelsen ramte alle institutioner, ville det betyde, at 75.000 kroner blev skåret af budgettet.

Men når besparelsen ikke bliver spredt ud, vil nogle institutioner skulle spare helt op til 15-20 procent på deres budget.

- Vi kommer til at få A-, B-, C-, og Å-institutioner i København. De ældre institutioner, der har brug for kompensationsordningen, vil blive ekstremt uattraktive, understreger Hoby.

Han peger på, at det er sandsynligt, at arbejdsnedlæggelsen vil brede sig til de selvejende institutioner, hvis besparelserne ikke sløjfes.

Pædagogerne vedtog nedlæggelsen af arbejdet på et ekstraordinært møde for tillidsrepræsentanter mandag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere