Udsatte står bagest i køen til vaccine

Folk med livsfarlige sygdomme kommer bagest i køen til influenzavaccine, fordi journalister og embedsmænd skal vaccineres først

Journalister der skal dække klimatopmødet, bliver vaccineret før udsatte borgere i risikogrupperne. (Arkivfoto: Colourbox)
Journalister der skal dække klimatopmødet, bliver vaccineret før udsatte borgere i risikogrupperne. (Arkivfoto: Colourbox)

Hundredtusindvis af danskere med lidelser, der kan koste dem livet, hvis de bliver smittet med influenza H1N1, må rykke bag i køen til influenzavaccinen.

Den danske regering har nemlig besluttet, at vaccinere op mod 10.000 personer, der skal arbejde ved klimatopmødet - herunder journalister på både DR og TV2 - før tusindvis af danskere i risikogruppen.

Det skriver B.T., der har fået aktindsigt hos flere ministerier og myndigheder.

- Det er da rigtigt, at vi ikke når at få vaccineret alle 750.000 i risikogrupperne inden vi skal have vaccineret dem, der skal deltage i klimatopmødet, siger Jesper Fisker, der er direktør for Sundhedsstyrelsen, der dog peger på, at man lige har kørt 300.00 vacciner ud.

Omkring halvdelen af de alvorligt syge danskere er kommet bag i køen, fordi blandt andre betjente og en lang række tv-folk har fået nålestikket med vaccinen først.

Ifølge Jesper Fisker er det Udenrigsministeriet og Rigspolitiet, der har fået gennemført at 6500 betjente, flere hundrede embedsmænd og hundredvis af tv-journalister skal vaccineres først.

Beslutningen vækker vrede hos både Lungeforeningen og Patientforeningen. De vil nu rejse sagen overfor Sundhedsministeren, skriver B.T.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere