Norsk støtte til Taleban-skoler

Norske skattekroner er gået til koranskoler i Pakistan, som myndighederne har lukket, fordi Taleban har brugt dem som aktivitets- og træningscentre

Norge har givet bistand til skoler i Pakistan, som er blevet lukket ned, fordi de støtter Taleban. Det er kommet frem, efter at norsk TV 2 har gennemgået en evalueringsrapport fra 2008 om kontrollen med de 115 skoler, som modtager støtte fra den norske stat.

Stik imod påstanden fra Norges regering vidner rapporten om en svært mangelfuld kontrol med skolerne. Det gælder særligt de religiøse skoler i konfliktramte områder som Swat-dalen, hvis virke aldrig har været genstand for et eftersyn. Og ikke nok med det. Flere af disse skoler er blevet lukket, fordi de har støttet Taleban.

- De brugte disse koranskoler som deres aktivitetscentre. I nogle tilfælde også som træningscentre. Det var de politiske myndigheder og efterretningstjenesten, som fik nys om det. Derfor måtte vi lukke disse koranskoler, siger Akhtar Abbas, talsmand for den pakistanske hær.

I det norske udenrigsministerium er man imidlertid ikke overrasket over, at nogle af koranskolerne på norsk støtte er blevet lukket. Man påpeger, at det netop er meningen, at de pakistanske myndigheder skal gribe ind, hvis de norske kroner ikke bliver brugt efter hensigten.

- Det er de pakistanske myndigheder, som holder øje med disse skoler, og jeg sidder ikke med detaljer om, hvor mange af disse, der er blevet lukket i den turbulente situation, som er der. Det er op til de pakistanske myndigheder at følge dette og tage beslutningerne, siger kommunikationsmedarbejder i det norske udenrigsministerium, Cecilie Willoch til norsk TV 2

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere