Israels udenrigsminister besøger Danmark

Israels udenrigsminister, som vil bevare bosættelser, mødes med Per Stig Møller under et besøg i Danmark. Han deltager i en højtidelighed for holocaust-ofre

Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, gæster Danmark i den kommende uge. Han mødes tirsdag med udenrigsminister Per Stig Møller (K), oplyser Udenrigsministeriet.

Desuden skal den ofte kontroversielle Lieberman spise frokost med udenrigsordførerne fra Folketingets partier. Han mener, at Israel skal holde fast i bosættelser på den besatte Vestbred.

Hans besøg kommer på et tidspunkt, hvor Per Stig Møllers såkaldte køreplan for fred i Mellemøsten er lagt til side. Og hvor USA's præsident, Barack Obamas, første fremstød for en genoptagelse af israelsk-palæstinensiske forhandlinger er slået fejl.

Inden møderne med repræsentanterne for regeringen og Folketinget deltager Avigdor Lieberman mandag i en mindehøjtidelighed for danske ofre for nazisternes holocaust, siger overrabbiner Bent Lexner.

Lieberman er leder af det stærkt højrenationale parti Israel Beiteinu (Vort land er Israel). Partiet er det tredjestørste ved valget i Israel i februar, og det er berygtet for at ville fordrive israelere af arabisk herkomst. De udgør 20 procent af Israels befolkning.

Lieberman har også anbefalet, at israelsk-palæstinensiske parlamentsmedlemmer dømmes til døden, hvis de holder kontakt med det islamistiske Hamas i Gaza.

Den israelske udenrigsminister bor selv i bosættelsen Nokdim på Vestbredden.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere