Sandholmlejren skal udvides

De seneste år er der kommet flere flygtninge til Danmark, end Dansk Røde Kors har været forberedt på. Derfor arbejdes der nu på at udvide Sandholmlejren

Sandholmlejren i Nordsjælland rummer i øjeblikket så mange mennesker, at Dansk Røde Kors har erklæret den i undtagelsestilstand, skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge asylchef Jørgen Chemnitz står flygtningene i timelange køer for at få mad og må bo under ekstremt pressede forhold.

- Der er det seneste år kommet et større antal flygtninge til Danmark, end vi havde været forberedt på, siger Jørgen Chemnitz til Kristeligt Dagblad.

- Derfor arbejder vi meget hurtigt på dels at åbne flere asylcentre over hele landet, dels at skaffe mere rum til modtagelsen. Desværre er det endnu ikke lykkedes at finde en kommune, som både siger ja og har en egnet bygning. For eksempel et lukket hospital, tilføjer han.

Asylchefen oplyser, at der lige nu bor 750 mennesker i Sandholmlejren, selvom der reelt kun er plads til 600.

I Allerød Kommune, hvor Sandholmlejren ligger, er borgmester Erik Lund (K) endnu ikke blevet spurgt. Men hvis han bliver spurgt, bliver det et nej.

- Kommunen har ingen ledige bygninger. Kun sports- og svømmehaller, og dem går jeg ikke ud fra, at vi skal nedlægge. Vi skal selv ud og bygge for at få bygninger til det, vi har brug for, siger han til avisen.

Det er især flygtninge fra Afghanistan, Irak og Syrien, som i øjeblikket finder vej til Danmark.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere