Flygtningehjælp fik 14,5 millioner ind

Dansk Flygtningehjælp fik 14,5 millioner kroner ind ved indsamling trods stort frafald på grund af sygdom. Godt 4000 indsamlere dukkede ikke op

Der er glæde i Dansk Flygtningehjælp, nu da en foreløbig optælling viser et resultat på 14,5 millioner kroner for søndagens landsindsamling.

Flygtningehjælpens generalsekretær, Andreas Kamm, siger, at indsamlingen har været hårdt plaget af afbud fra sygdomsramte indsamlere, men alligevel er det lykkedes at slå resultatet fra sidste år, hvor man endte på 14,3 millioner kroner.

- Der har været flere sygemeldinger, end vi er vant til. Omkring 4000 dukkede ikke op - og meldingerne lyder på, at der er sygdom, der har fået folk til at melde fra, siger Andreas Kamm.

I snit får en indsamler mellem 900-1000 kroner i bøssen - men trods det store frafald slog Dansk Flygtningehjælp sidste års indsamlingsresultat.

- Det ser bedre ud end sidste år, selvom indsamling ikke er nemt. Der er mange om buddet, siger generalsekretæren.

Overskuddet fra indsamlingen går primært til at hjælpe flygtninge i verdens brændpunkter.

I år er der særligt fokus på at hjælpe flygtende kvinder, som er en udsat gruppe i konfliktområder, hvor voldtægt og andre overgreb ofte anvendes systematisk. Ved at give kvinderne hjælp håber Dansk Flygtningehjælp, at man samtidig støtter familierne, fordi erfaringer viser, at kvinderne ofte investerer deres ressourcer i familien.

Dansk Flygtningehjælp arbejder i mere end 30 lande i Afrika, Asien, Kaukasus og på Balkan med genopbygning og uddeling af nødhjælp.

Hvis man ikke fik besøg af en indsamler søndag, er der mulighed for at give et bidrag via Dansk Flygtningehjælps hjemmeside www.flygtning.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere