H1N1 farlig for kæledyr

Den nye influenzatype H1N1 er farlig for kæledyr. Dyrlæger har fastslået, at en kat blev smittet af sygdommen af dens ejere

Folk, der er bange for at have pådraget sig den nye influenzatype H1N1, skal blive hjemme fra arbejde, undgå at nyse, når de er tæt på andre, og nu også tage hensyn til deres kæledyr.

Amerikanske dyrlæger har i denne uge fastslået, at en kat blev smittet af det pandemiske H1N1 - øjensynligt af dens ejere. To ildere, der blev holdt som kæledyr, er også blevet smittet af deres ejere.

Dyr har længe været en kendt kilde til nye infektioner. Influenza stammer oprindeligt fra fugle, aids synes at være kommet fra chimpanser og måske gorillaer. Ebola virus kommer fra flagermus, mens rabies spredes af mange forskellige dyrearter.

- Dette viser, hvorfor influenza-vira er så vanskelige at have at gøre med. Fra tid til anden smitter de fra art til art, siger forskeren Carolyn Bridges fra USA' s Center for Kontrol og Forebyggelse af Sygdomme.

Hun siger, at det er umuligt at sige, hvor mange kæledyr der er smittet i USA. Den gode nyhed er i øvrigt, at katten overlevede.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere