Pengene fosser fortsat ud af SAS

SAS bløder. Underskuddet for årets første ni måneder er på over 1,3 milliarder kroner før skat - næsten to milliarder værre end for perioden året før.

SAS bløder. (Foto: AP)
SAS bløder. (Foto: AP)

Kunderne vælger ikke SAS, når de skal ud at flyve.

Det Skandinaviske Luftfartsselskab, der i tidligere og bedre økonomiske tider var forretningsmandens første valg, mistede i årets første ni måneder næsten 15 procent af sine passagerer. 6,2 millioner billetter blev dog solgt.

Men at kunderne svigter, og at luftfarten er ramt meget hårdt af den globale krisen, ses med skærende tydelighed i regnskabet fra SAS. Underskuddet før skat røg ned på næsten 1,4 milliarder kroner mod minus 434 millioner kroner for perioden i 2008. Efter skat så det dog en smule bedre ud, da underskuddet blot var på 1,17 milliarder kroner mod et minus på 2,5 milliarder for de ni måneder i 2008.

Stigende konkurrence
Koncernchefen i SAS, Mats Jansson, konstaterer dog også, at 3. kvartal var hård for SAS. Og han slår ned på, at indtjeningen pr. passager pr. kilometer - den såkaldte yield - er faldet, og det er netop den forretningsrejsende og en stadig stigende konkurrence, der presser SAS.

- Faldet i yielden beror frem for alt på en lavere efterspørgsel fra erhvervsrejsende samt en øget konkurrence. Kabinefaktoren er imidlertid blevet styrket takket være de omfattende kapacitetsreduktioner, som vi har implementeret i overensstemmelse med SAS-koncernens strategiske plan, Core SAS, sammen med de mange offensive markedstiltag, vi har gennemført, siger Mats Jansson i en skriftlig kommentar til regnskabet.

Spareplanen, Core SAS, der blev sat i gang i begyndelsen af året, indeholder besparelser for samlet set 4,5 milliarder svenske kroner svarende til 3,2 milliarder danske kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere