Lars Barfoed talte usandt på tv

Transportministeren fastholdt, at alt er gået rigtig til i ændringen af en ny metrostation på Nørrebro. Men fjernelsen af flere hundrede gravsteder bliver kun beskrevet med en prik

Transportminister Lars Barfoed fastholder, at ændringen af metrostationen ved Assistens Kirkegård er blevet bekendtgjort. Men det eneste, der er, er en prik på et papir. (Foto: Polfoto)
Transportminister Lars Barfoed fastholder, at ændringen af metrostationen ved Assistens Kirkegård er blevet bekendtgjort. Men det eneste, der er, er en prik på et papir. (Foto: Polfoto)

Vis stort kort

Transportminister Lars Barfoed talte ikke sandt, da han søndag aften skulle forsvare placeringen af en ny metrostation oveni tidligere gravsteder på Assistens Kirkegård i København.

Det fastholder professor Claus Haagen Jensen og kalder hele forløbet omkring stationen for 'fuldstændig grotesk sjusk'.

'Jeg er helt sikker'
Fornylig er der blevet ryddet 474 ældre gravsten for at gøre plads til stationen Nørrebro Runddel i den kommende metrocityring. Det er sket efter, at stationen med et snuptag er blevet flyttet 40 meter ind på kirkegården.

I 21 Søndag på DR1 fastholdt Lars Barfoed, at beslutningen om at rykke stationen er gået rigtig for sig, og at enhver kan se beslutningen på Københavns Kommunes hjemmeside.

- Jeg vil love dig...jeg er helt sikker på, at hvis du nu, når du kommer hjem efter den her udsendelse, klikker ind på nettet, Københavns Kommune, går ind på Københavns Kommunes kommuneplaner, så kan du finde et kommuneplanstillæg, det er jeg helt sikker på, sagde ministeren til 21 Søndags vært, Reimar Bo Christensen.

Men Claus Haagen Jensen ryster på hovedet over ministerens påstand.

En prik på et kort
- Han henviser til, at det er besluttet og man bare kan gå ind og se det. Det kan man ikke. Der er ikke noget, siger Claus Haagen Jensen til ekstrabladet.dk

På Københavns Kommunes hjemmeside ligger der dog et tillæg til kommuneplanen for metroen - men der er kun en lille prik, der markerer stationen - og det er ikke til at se, at den betyder en flytning på 40 meter og en sløjfning af over 400 gravsteder.

Som at flytte en gadefest indenfor
Det er Folketinget, der har besluttet, hvor metrostationerne skal ligge. Men kommunerne må gerne flytte lidt på stationernes præcise placering, hvis transportministeren siger ok. Ifølge Claus Haagen Jensen har flytningen ved Assistens Kirkegård dog for voldsomme konsekvenser til, at den kan klares med en prik.

- Kan man sammenligne det med, at man får tilladelse til en gadefest, og så smider beboerne i en nærtliggende ejendom ud for at holde festen der?

Den beskrivelse er helt rammende, siger professoren og fastholder, at Lars Barfoed har glemt at få beslutningen bekendtgjort - og at det ultimativt er hans ansvar.

- Det er ministeren, der sidder i føresædet. Det er ham, der efter loven har kompetencen til at bestemme, hvor tingene skal være.

Lars Barfoeds pressechef henviste mandag ekstrabladet.dk til Københavns Kommune for en kommentar.

1 af 2 Her er prikken: Københavns Kommunes ændring til kommuneplanen indeholder forsvindende lidt beskrivelse af, at den kommende metrostation ved Assistens Kirkegård bliver flyttet 40 meter. Faktisk er der kun en prik på et lille kort. Prikken ses øverst på det skraverede område. (Kort fra Københavns Kommune)
2 af 2 Transportminister Lars Barfoed fastholder, at ændringen af metrostationen ved Assistens Kirkegård er blevet bekendtgjort. Men det eneste, der er, er en prik på et papir. (Foto: Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere