P-vagter sættes ind mod terror

De københavnske parkeringsvagter skal hjælpe politiet i kampen mod terrorister. P-vagterne er en gave i relation til terror, mener politiet

Parkeringsvagter i København skal ikke længere kun udskrive bødeforlæg. I fremtiden skal p-vagterne også være med til at forhindre terrorister i at udføre et angreb i hovedstaden, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi har utroligt mange øjne og ører i gadebilledet, som det er naturligt at udnytte til at spotte mistænkelig opførsel, forklarer direktør i Parkering København Anders Møller.

København Kommunes 120 p-vagter er blevet trænet af tidligere jægersoldater fra sikkerhedsfirmaet Guardian GBS til at holde et vågent øje med bybilledet. Det er netop blevet besluttet, at alle kommunens nye p-vagter i fremtiden også skal på kursus.

Alene i 2009 har p-vagter meldt 1.269 tilfælde af hærværk og tyveri til politiet via en direkte hotline til ordensmagten.

Hos Københavns Politi glæder man sig over samarbejdet.

- Det er en gave for os i relation til terror. Vi kommer til at gøre stor brug af p-vagterne under klimatopmødet til december. P-vagterne er jo konstant i gaderne og arbejder målrettet på at give os gode tip, som i sidste ende kan gøre den lille forskel ved et terrorangreb. Samtidig er det en utroligt billig løsning for os, siger chefpolitiinspektør Per Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere