Tro og politik sidestilles

Englænderen Tim Nicholson blev sidste år fyret fra et ejendomsmæglerjob på grund af sin kamp for klimaet. Nu bliver hans overbevisning juridisk sidestillet med religion

Tim Nicholson blev fyret fra en - ellers angiveligt klimavenlig - ejendomsmægler, da han nægtede at flyve til Dublin med direktørens mobiltelefon. (Foto: PA Photos)
Tim Nicholson blev fyret fra en - ellers angiveligt klimavenlig - ejendomsmægler, da han nægtede at flyve til Dublin med direktørens mobiltelefon. (Foto: PA Photos)

Et af Storbritanniens største ejendomsmæglerselskaber, Grainger, havde skrevet en række dokumenter om social ansvarlighed og klimabevidst forretning. Men da direktøren glemte sin Blackberry-telefon hjemme i London, bad han en ansat flyve til Dublin med den.

Den ansatte, Tim Nicholson, var ansvarlig for firmaets bæredygtighedspolitik og nægtede at adlyse ordren - og blev fyret.

Men tirsdag afgjorde arbejdsretten i London, at Nicholson kan sagsøge Grainger på baggrund af sin politiske overbevisning, som dommer Michael Burton sidestiller med tro og religiøse overbevisninger.

Døren åben for alle aktivister
- En tro på menneskeskabte klimaforandringer og det angivelige udkom af at følge den overbevisning, er mulig, hvis den oprigtig ment er udtryk for filosofisk tro på formålet, sagde Michael Burton.

'Mulig' skal ses i forhold til, at sagen i givet fald kan føres med hjemmel i den britiske lov om lighed i ansættelsen (om religion og tro) fra 2003.

- Det er de moralske og etiske værdier, jeg tror på, der har fået mig til at reagere på klimaforandringerne, og de værdier svare til de værdier, som de største religioner og forfægter, siger Tim Nicholson til avisen The Guardian.

Dommen åbner døren for, at alle dyreaktivister, feminister og andre aktivister med en politisk sag i Storbritannien - og således i EU - kan føre sager på lige vilkår med folk, der føler deres religion krænket.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere