Færre er langtidssygemeldte

Fokus på sygefravær og færre sager til hver sagsbehandler får de syge op af sengen og tilbage på jobbet

Godt 2000 færre var langtidssygemeldte i august i år i forhold til for et år siden. (Modelfoto: Colourbox)
Godt 2000 færre var langtidssygemeldte i august i år i forhold til for et år siden. (Modelfoto: Colourbox)

Efter flere år, hvor antallet af langtidssyge satte rekord år for år, falder antallet af langtidssygemeldte danskere nu.

Faldet er på seks procent, viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsens Samspil.info. Godt 2000 færre var langtidssygemeldte i august i år i forhold til for et år siden. Og det, uden at der er flere kortvarende sygemeldinger, skriver Politiken.

- Det er en fantastisk positiv udvikling. Jo længere tid en sygemelding varer, jo vanskeligere bliver det at vende tilbage til jobbet, siger kontorchef i Torben D. Jensen, Arbejdsmarkedsstyrelsen til avisen. En sygemeldt betragtes som langtidssyg, når sygemeldingen varer mere end et halvt år.

- Baggrunden for faldet er formentlig en systematisk indsats i jobcentrene for at få syge tilbage i arbejde, siger han.

Landets 91 jobcentre spiller en central rolle, når det gælder om at få sygemeldte i sving igen. De skal holde kontakt med den syge og afklare mulighederne for, at vedkommende kan komme tilbage i job. Sygefraværet er faldet mest i Frederikshavn med 33 procent færre langtidssyge på et år. På Stevns er faldet på 32 procent, og Randers kan notere et fald på 27 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere