Ny retssag om Estonias forlis

Retssag rettet mod det tyske værft Meyer og det franske klassificeringsselskab Veritas. Slægtninge og overlevende siger, at ulykkesskib ikke var sødygtigt

Ny retssag om Estonias forlis. (Foto: Pressens Bild)
Ny retssag om Estonias forlis. (Foto: Pressens Bild)

Efter mange års forsinkelse skal der være endnu en retslig prøvelse om passagerskibet Estonias forlis i Østersøen i 1994, som kostede 852 mennesker livet, oplyser den svenske radioavis.

Retssagen indledes i næste uge i Frankrig og skal beskæftige sig med det tyske værft Meyer, der byggede Estonia, og det franske klassificeringsselskab Veritas.

- Min fornemmelse er, at det bliver en ganske grundig proces i Paris, siger Kent Härstedt, der overlevede katastrofen. Han siger, at han har sine oplysninger fra de franske medier.

I alt 1220 slægtninge og overlevende har stævnet det tyske værft og Veritas. Det sker ud fra påstanden, at Estonia ikke var sødygtig, da det forlod havnen i Tallinn i Estland den 27. september 1994.

Kun 137 personer overlevede ulykken, heriblandt danskeren Morten Boje Hviid. Det var en af de værste skibsulykker i moderne tid.

Skibet skulle have sejlet fra Tallinn til Stockholm, da en bovport under et uvejr blev skadet. Vand trængte ind i skibet, som derefter sank. Det skete midt om natten, hvor mange passagerer befandt sig i deres kahytter langt ned i skibet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere