Københavns Kommune skærer 80 job væk

Børne- og ungeområdet i København står overfor en stor sparerunde, når der skal findes en kvart mia. kr. 30 ansatte går frivilligt - 50 får en fyreseddel

Få uger før kommunalvalget skærer Københavns Kommune 80 stillinger væk på børne- og ungeområdet. Fyringsrunden er konsekvensen af et krisemøde onsdag, hvor det blev besluttet at spare 257 millioner kroner på budgettet.

- Alle partierne har været enige om, det skulle gå mindst ud over børnene, og derfor er den helt stor besparelse på administrationen, siger børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF).

Som en konsekvens af spareplanen vil 50 medarbejdere i forvaltningens administration få en fyreseddel.

- Der bliver en runde torsdag formiddag, hvor de medarbejdere, der skal afskediges, får besked. Cirka 50 vil blive afskediget, mens de resterende omkring 30 vil indgå i aftrædelsesordninger, siger Bo Asmus Kjeldgaard.

Børne- og ungdomsborgmesteren understreger, at medarbejderne i administrationen er blevet informeret om, at besparelserne ville komme.

Indtil videre har man sparet 210 millioner på budgettet, hvor en stor del af besparelsen lå i administrationen. Det er dog målet, at udvalget skal mødes for at finde yderligere 47 millioner på mandag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere