Forsvaret får bøde for giftsag

Forsvarskommandoen har fået en bøde på 30.000 kroner for at sende 23 militært ansatte ud og grave i giftigt slam på den daværende Farum Kaserne

23 militæransatte blev i december 2005 sendt ud og grave i giftigt slam på den daværende Farum Kaserne. Flere af personerne fik gener - en blev så forgiftet, at han fik varig skade.

Sagen kommer nu til at koste Forsvarskommandoen en bøde på 30.000 kroner, oplyser Forsvarets Auditørkorps.

I oktober sidste år anmeldte Hærens Konstabel- og Korporalforening Forsvarskommandoen for overtrædelse af arbejdsmiljøloven, fordi de 23 militært ansatte fra den 5. til 12. december 2005 på den daværende Farum Kaserne havde udført arbejde i opgravet slam, der indeholdt forskellige skadelige kemiske stoffer og materialer.

Sagen har herefter været efterforsket og forelagt Arbejdstilsynet. Her har man vurderet, at Forsvarskommandoen som arbejdsgiver er ansvarlig for, "at arbejdet ikke var planlagt, tilrettelagt og udført fuldt forsvarligt og uden, at der var truffet effektive foranstaltninger til beskyttelse af de beskæftigede mod påvirkning af sundhedsskadelige stoffer eller materialer."

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere