S: Venstre skyld i racekrig

S-politiker, Lars A. Rasmussen, er stærkt utilfreds med Søren Pind og Venstre

S-politiker Lars Aslan Rasmussen har selv dansk/kurdisk baggrund og bor på Nørrebro. (Foto: Privatfoto)
S-politiker Lars Aslan Rasmussen har selv dansk/kurdisk baggrund og bor på Nørrebro. (Foto: Privatfoto)

I dag blev to unge - tilsyneladende uskyldige - mænd med indvandrerbaggrund banket på åben gade på Rantzausgade på Nørrebro i København, og ikke langt derfra - nemlig på Jægersborggade, var der sent i går aftes skyderi, hvor både en betjent og rapperen Niarn blev ramt af skud.

S-politiker Lars Aslan Rasmussen fra borgerrepræsentationen i København mener, at Venstre har spillet fallit ved at legitimere rockernes handlinger.

Det er i særdeleshed Søren Pind, som han langer ud efter, og giver skylden for det, som han betegner som 'racekrig'.

'Venstre bakker rockerne op'
- I løbet af sommeren spillede Hells Angels racekortet, og gjorde det klart, at de faktisk gjorde samfundet en tjeneste ved det, de gik og lavede. Rockerne forsøgte at gøre bandekrigen til en racekrig, og dette synspunkt blev straks bakket op af Søren Pind fra Venstre, som på sin blog skrev, 'hvad nu hvis Jønke har ret', siger Lars Aslan Rasmussen til ekstrabladet.dk

Det Racekort han omtaler er Hells Angels såkaldte 'Sjakal Manifest', hvor Hells Angels talsmand, Jørn Jønke Nielsen, langer ud efter bandeleder fra Blågårdsplads og kalder indvandrerbander for 'sjakaler'.

'Sjakalerne findes hovedsageligt blandt folk af arabisk herkomst, alt andet ville være forkert at påstå. Andre nationaliteter er repræsenteret, endog dumme pæredanske drenge. Medlemmer af de såkaldte indvandrerbander er ikke nødvendigvis sjakaler', skriver han i manifestet.

Leger med ilden
Generelt om manifestet skrev Søren Pind i sin blog:

'Jeg vil hellere forholde mig direkte til det beskrevne. Og alt i alt må jeg - desværre - sige, at beskrivelsen ikke er meget af vejen. Så meget desto værre'

Det er blandt de ting, som S-politikeren er utilfreds med.

- Dermed legitimer Venstre rockernes handlinger, som vi i dag har set endnu et sørgeligt eksempel på. Nemlig at to helt uskyldige indvandrere bliver gennembanket. Og det er jeg overbevist om at vi vil se mere af. Venstre har i den grad leget med ilden. Og her kan man se resultatet. Siger Lars Aslan Rasmussen, medlem af borgerrepræsentation, der selv er født og bosiddende på Nørrebro.

Lars Aslan Rasmussen har selv dansk/kurdisk baggrund og bor på Nørrebro, hvor han har talt med mange af anden etnisk baggrund, der er bange og dybt rystet over de seneste dages begivenheder.

Det har her til aften ikke været muligt at få svar fra Søren Pind.

1 af 2 Det var her på Rantzausgade at to unge mænd med indvandrerbaggrund fik tæsk af 'rockertyper'. (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 S-politiker Lars Aslan Rasmussen har selv dansk/kurdisk baggrund og bor på Nørrebro. (Foto: Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen