Aarsleff vinder milliardordre på møller

Entreprenørselskabet Per Aarsleff har sammen med tysk partner indgået en milliardkontrakt på opbygning af havmøller ved London

Entreprenørselskabet Per Aarsleff har sammen med tyske Bilfinger Berger GmbH indgået en kontrakt på at opføre verdens største havmøllepark ved London, England.

Kontrakten har en værdi af ca. tre milliarder danske kroner og er dermed Aarsleffs hidtil største. Per Aarsleff arbejder i forvejen sammen med det tyske selskab på havmølleparken Rødsand 2 og en noget mindre havmøllepark nord for Sprogø.

Det danske selskab melder sig klar til opgaven.

- Vi har stor fokus på etablering af havmølleparker i Nordeuropa og er godt rustet til udvikling af teknisk, økonomisk og tidsmæssigt optimerede løsninger, siger direktør Lars Carlsen fra Per Aarsleff.

Kontrakten gælder første etape af London Array-projektet med en samlet kapacitet på 630 megawatt. Opgaven for Per Aarsleff og partner er at fremstille og installere fundamenter til 175 møller og to transformatorstationer.

Planlægning og produktion bliver hovedsagelig udført i 2009 og 2010. Selve installationen ventes i 2011 og 2012.

Der er tale om såkaldte monopælfundamenter. Monopælene er i længder på op til 60 meter og en vægt på 500 ton. Desuden består fundamentet af et overgangsstykke på op til 30 meter og 400 ton.

Bag projektet ved London står et konsortium bestående af Dong Energy fra Danmark, E. ON fra Tyskland og Masdar Initiative fra Abu Dhabi. Når hele projektet er klar, vil det sikre energi til 750.000 husstande.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere