Revisor ser frem til politiundersøgelse

Revisorfirmaet Ernst & Young er tilfreds med at det nu bliver Bagmandspolitiet som skal undersøge virksomhedens rolle i Roskilde Banks kollaps

Roskilde Banks tidligere revisor Ernst & Young er tilfreds med, at det nu bliver Bagmandspolitiet, som skal undersøge, om virksomheden har handlet forkert op til bankens kollaps.

Finanstilsynet indgav mandag en politianmeldelse mod Roskilde Banks tidligere direktion, bestyrelse og revisionsfirmaet Ernst & Young, der var ekstern revisor, da Roskilde Bank kollapsede.

- Vi har ikke kendskab til Finanstilsynets grundlag for politianmeldelsen, skriver Ernst & Young i en pressemeddelelse.

Revisorfirmaet har tidligere protesteret over Finanstilsynets rolle i opklaringen af bankkollapset. Ernst & Young mener, at tilsynet er inhabilt, fordi der er iværksat en undersøgelse af Finanstilsynets egen rolle i sagen.

Ernst & Young har klart tilkendegivet, at man hellere så, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen eller Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - altså Bagmandspolitiet - stod for undersøgelsen.

Derfor hilser Ernst & Young den kommende politiundersøgelse velkommen.

- Vi finder det er at foretrække, at den fortsatte undersøgelse af denne sag forestås af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet. Ernst & Young afventer denne undersøgelse og ønsker ikke på nuværende tidspunkt at kommentere sagen yderligere, fastslår revisorfirmaet.

Roskilde Bank kuldsejlede i sommeren 2008 efter massive nedskrivninger på udlån til ejendomssektoren. Banken er i dag under afvikling i det statslige selskab Finansiel Stabilitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere