Ekspert: Om igen med metroen

Både Transportministeriet og Københavns Kommune forsøger at vise, at alt gik rigtig for sig, da metrostation blev placeret på kirkegård. Men professor fortsætter sin kritik

Metrobyggeriet på Assistens Kirkegård bør stoppes. Det mener professor i forvaltningsret ved CBS, Claus Haagen Jensen, fordi stationen tilsyneladende er blevet rykket ind blandt gravstenene, uden at københavnerne har fået ordentlig besked.

Professoren afviser nu en masse bilag, som embedsmænd ellers hiver frem for at vise, at alt er i orden.

Klar tegning af station på kirkegård
I 21 Søndag på DR1 søndag aften fastslog transportminister Lars Barfoed, at alt var gået rigtig for sig - og at alle og enhver ville kunne finde papirerne på Københavns Kommunes hjemmeside.

I dag bakker både hans egen stab og Københavns Kommune ham op og henviser til flere dokumenter , hvor beslutningen om at placere metrostationen oveni flere hundrede ældre gravsteder står klart beskrevet.

Overfor ekstrabladet.dk henviser centerchef Torben Gleesborg fra Teknik og Miljø i Københavns Kommune blandt andet til side 131 i VVM-rapporten Her der en oversigt, hvor metrostationen på Assistens Kirkegård meget klart er tegnet ind, så man kan se, hvor den skal ligge.

'Om igen'
Men det giver Claus Haagen Jensen ikke meget for. For der er ikke ordentlig henvisning fra Kommunalplantillægget om Metro Cityringen til hverken VVM-rapport eller den hvidbog , der er lavet om projektet.

- Det er en skæg måde at lave en bekendtgørelse på, at henvise til et bilag hist og et pist. Det er udredninger, og de er ikke bindende. Det er et forberedelsespapir til beslutning og ikke selve beslutningen. Så det er om igen, siger Claus Haagen Jensen.

- Mit svar vil være, at han (Torben Gleesborg, red.) læser lidt elementær forvaltningsret. Her havde man nogle oprindelige planer, hvor stationen lå udenfor kirkegården. Hvis man vil lave om på det, skal man fortælle det. Folk skal da kunne se hvad det er der er besluttet, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere