Annonce:
Annonce:

Wahid-P taler ud om tv-skandale

Vred Adbul Wahid Pedersen: Mads Brügger vil tørre problemet om muslimske pigers problemer med mødom af på imamerne

Abdul Wahid-Pedersen forklarer, hvorfor han gik midt i en tv-udsendelse. (Foto: DR2)
Abdul Wahid-Pedersen forklarer, hvorfor han gik midt i en tv-udsendelse. (Foto: DR2)
Annonce:
Følg Samfund

- Jeg valgte ikke at gå. For jeg blev simpelt hen vred, og så handler man bare. Og jeg handlede ved at gå.

Sådan siger den danske imam Abdul Wahid Pedersen til Ekstra Bladet, efter han i aftes forlod DR2’s Deadline-studie for rullende kameraer – øjensynligt til stor overraskelse for værten Mads Brügger.

- Jamen jeg tænkte slet ikke på, at kameraet stadig kørte, forklarer imamen, der med egne ord var ‘træt af den behandling’, Deadline-værten havde udsat ham for.

Annonce:

I Brüggers briefing forud for programmet havde Adbul Wahid Pedersen fået indtryk af, at han skulle i studiet til en ‘seriøs og lødig debat’ om et problem, der angiveligt eksisterer i muslimske kredse. Problemet består ifølge imamens modpart i gårsdagens indslag, socialrådgiver Kristina Aamand, i, at muslimske piger frygter for deres bryllupsnat, hvor de med blod på lagnet skal bevise, at de ikke har dyrket sex før ægteskabet. Nogle piger får endda rekonstrueret en kunstig mødom for at fremstå som jomfruer – uanet om de har dyrket sex før ægteskabet eller ej.

Og den problematik har Abdul Wahid Pedersen ingen problemer med at tale om.

- Jamen hvis der er et problem, så lad os da snakke om det. Det har jeg intet imod. Men det var tydeligvis slet ikke det, Aamand eller Brügger var interesseret i, siger imamen, der oplevede det, som om Aamand havde en helt anden dagsorden.

Tager gerne problemet op
- Hun var tydeligvis ude på at skyde skylden på imamerne ved at sige, at vi ikke tager problemet op i vores fredagsbøn og dermed ikke prøver at løse det. Brügger var på Aamands side. Han vendte sig på et tidspunkt mod hende og bad hende gætte på, hvorfor vi som imamer ikke tager det op, forklarer han til Ekstra Bladet.

Og imamen understreger, at der til dato ikke er nogen, der har henvendt sig til ham om det problem, Aamand har dedikeret en hjemmeside til at få frem i lyset.

Annonce:

- Jeg taler dagligt to til tre timer med folk om deres problemer. Og på Nørrebro handler det mest om bander, vold, skilsmisser og lignende. Jeg har aldrig hørt om problematikken med de unge piger. Og hvis bare tre, fire eller fem personer havde henvendt sig om det, ville jeg gerne tage det op i en fredagsbøn.

Den vrede imam er dog ikke helt afvisende over for at stille op i Deadline en anden gang.

- Men hvis det er med Mads Brügger som vært vil jeg på forhånd sikre mig, at han ikke bare er ude på at tørre noget af i imamerne, siger Abdul Wahid Pedersen, som med egne ord har stillet op til tæsk i medierne før.

Men denne gang troede jeg faktisk, at jeg skulle ind til en debat om unge pigers problemer med en fagperson og ikke bare med en eller anden – ja, undskyld – dum journalist, lyder det fra Nørrebro-imamen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: