Nemt at lukke grænse til klimatopmøde

Københavns Politi kalder det "en formsag" at lukke grænserne under klimatopmødet. DF har ellers krævet spørgsmålet inddraget i finanslovforhandlingerne

Københavns Politi er stensikker på at få lov til at lukke grænserne under klimatopmødet til december, hvis det bliver nødvendigt.

Chefpolitiinspektør Per Larsen kalder det en "formsag" at få tilladelse fra EU-Kommissionen til midlertidigt at indføre grænsekontrollen til december og tilføjer, at de danske folketingspolitikere ikke har indflydelse på afgørelsen.

- Det betragter jeg som en formsag. Jeg er stensikker på, at vi får et nik til det. Det er klart. Hvis det viser sig at være nødvendigt, så kan vi etablere den, siger Per Larsen til Ritzau.

Ifølge chefpolitiinspektøren har Københavns Politi anmodet om tilladelse til at kunne indføre grænsekontrollen, hvis der er sandsynlighed for ballade i forbindelse med FN's klimatopmøde. Københavns Politi har via Rigspolitiets Udlændingeafdeling bedt Integrationsministeriet om at kontakte EU-Kommissionen for at få tilladelsen.

- Der er ingen tvivl om, at hvis man står i en situation, hvor landet er ved at blive oversvømmet af folk, der vil lave ballade og give den på gaspedalen, så er det selvfølgelig klart, at det vil være rart at have fået et ja til, at man i givet fald kan nægte dem indrejse og afvise dem, siger Per Larsen.

Som led i finanslovforhandlingerne har Dansk Folkeparti krævet, at regeringen indfører grænsekontrollen til december. Men ifølge chefpolitiinspektøren i København er det udelukkende op til EU-Kommissionen at afgøre.

Spørgsmål: Så det er ikke noget de danske politiske partier kan bestemme?

- Nej, nej, nej, nej. Når man bruger de formelle regler skal det forelægges nede i Kommissionen, for det er jo i strid med Schengen-aftalens grundprincipper, siger Per Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere