Vidne til brutalt zebra-drab: Jeg begyndte at græde

Et vidne beskriver, at der stod hø ud fra maven på zebraen, som blev dræbt af tyren 'Thabo'

Det sorte næsehorn 'Thabo' jagtede en drægtig zebra i Ree Park i Ebeltoft, som den endte med at slå ihjel. (Privatfoto)
Det sorte næsehorn 'Thabo' jagtede en drægtig zebra i Ree Park i Ebeltoft, som den endte med at slå ihjel. (Privatfoto)

Torsdag blev en usædvanlig blodig dag for Charlotte Ravn, der var helt tæt på den voldsomme episode i Ree Park, hvor det sjældne sorte næsehorn 'Thabo' sprættede en drægtig zebra op foran et safaritog fyldt med børn.

- Det var meget mystisk. Det starter med, at vi ser næsehornet komme fræsende efter nogle zebraer. Den drægtige hun stopper sparker ud efter 'Thabo' i selvforsvar.

Se også: Næsehorn sprættede drægtig zebra op foran børn i Ebeltoft

- På det tidspunkt siger jeg til min kæreste, at det her ender helt galt. Det er en voldsom magtkamp, siger Charlotte Ravn til Ekstra Bladet.

Hun var på besøg i safariparken sammen med sin kæreste, da hun pludselig blev vidne til drabet på den drægtige zebra. Kæresten havde valgt en tur i safaritoget, så de kunne komme helt tæt på dyrene.

Børn skulle kigge væk
- Der gik lang tid, hvor næsehornet jagtede zebraen. Vi troede bare, at det var for sjov, og at zebraen ligesom styrede det. Men de bliver mere og mere aggressive, og næsehornet begynder at stikke hovedet ind under zebraen, hvor den ligesom løfter den.Næsehornet 'Thabo' flåede mavesækken op på den drægtige zebra.
Næsehornet 'Thabo' flåede mavesækken op på den drægtige zebra.


- 'Nu dør den!' siger min kæreste, mens børnene bare griner.

- Jeg kigger derhen og ser det bare vælter ud med hø alle vegne. Hø fra zebraen mave. Her ved jeg godt, hvad klokken har slået. Den har flået mavesækken op på zebraen, og jeg begynder bare at græde, siger Charlotte Ravn, der betegner episoden som uvirkelig.

- Det ender med, at zebraen ligger nede ved en sø, hvor næsehornet skubber til den. Zebraen kravler ud i søen og svømmer lidt rundt. Jeg tudede bare, og alle børnene kiggede derned.

- Guiden i safaritoget siger, at børnene skal kigge den anden vej. Men de kigger selvfølgelig alle sammen på zebraen, siger Charlotte.

Se også: Verdens-sensation i Aalborg

Mobbet af zebraer
Charlotte Ravn oplyser til Ekstra Bladet, at hun har været i praktik som dyrepasser i Ree Park, og at hun derfor har et kendskab til den 1100 kilo tunge tyr 'Thabo',

- Guiden sagde, at 'Thabo' slog en hingst ihjel sidste år, siger Charlotte Ravn, der sad bagerst i safaritoget sammen med sin kæreste.

- Da jeg var i praktik i Ree Park, fortalte dyrepasserne, at zebraerne altid sparkede ud efter 'Thabo', da han var lille.

- Jeg ved godt, at det lyder lidt komisk, men det virker nærmest som om, at de har mobbet ham. Så han har aldrig kunne lide zebraerne, siger Charlotte Ravn.Sådan ser det ud, når man tager i safaritog i Ree Park i Ebeltoft. (Arkivfoto/Claus Bonnerup)
Sådan ser det ud, når man tager i safaritog i Ree Park i Ebeltoft. (Arkivfoto/Claus Bonnerup)


Ifølge direktør i Ree Park, Jesper Stagegaard, er næsehornet 'Thabo' normalt 'sød som en hund'.

Han siger til Ekstra Bladet, at det sjældne sorte næsehorn ifølge deres undersøgelser gik bersærk, fordi den kunne lugte blod eller fostervand fra den drægtige zebra, der formentlig er gået i fødsel.

Disse lugte har næsehornet tolket som farlige.

Læs mere her.

Var du i Ree Park torsdag? Ved du noget om næsehornet 'Thabo', eller har du billeder? Send en SMS til 1224 (pris: alm. SMS-takst) eller en mail til 1224@eb.dk.

1 af 2 Dyrene i Ree Park dræber meget sjældent hinanden, siger safariparkens direktør, Jesper Stagegaard. (Polfoto/Jørgen Valdemar)
2 af 2 Det sorte næsehorn 'Thabo' jagtede en drægtig zebra i Ree Park i Ebeltoft, som den endte med at slå ihjel. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer