H1N1 kan føre til døden hurtigt

Den nordlige halvkugle må forberede sig på hård kamp mod H1N1, siger eksperter i WHO

Den nye H1N1-influenza er 'slående anderledes' fra sæsonbetonede influenzavirus og kan koste langt yngre mennesker livet og dræber dem ofte hurtigt, siger ansatte i Verdenssundhedsorganisationen WHO.

En ekspert i den nye influenza advarer samtidig om, at den nordlige halvkugle bør forberede sig på en hård kamp mod influenzaen, der er blevet kendt som svineinfluenza.

- Data, der er blevet fremlagt på et tredages møde i Washington om influenzaen, viser, at virusset 'forårsager alvorlig lungebetændelse', siger

influenzaeksperten Nikki Shindo fra WHO og henviser til rapporter om, at lande på den sydlige halvkugle fik overbelastet skadestuer og intensive afsnit, fordi en del patienter krævede særlig behandling for sygdommen.

Rapporter og undersøgelser af H1N1 i de syv måneder, virusset har cirkuleret rundt, viser, at det sædvanligvis forårsager milde sygdomsforløb, men alvorlige symptomer hos nogle få uheldige.

- Deltagerne er enige om, at det kliniske billede er slående anderledes fra de sygdomsforløb, der ses ved sæsonbetonet influenza, siger Nikki Shindo.

H1N1 blev erklæret for pandemisk i juni. WHO har indstillet optællinger af tilfælde, da der ingen steder foretages tilstrækkeligt med undersøgelser til at formelt at sige, hvem, der er blevet syge.

Den amerikanske læge. Anne Schuchat fra USA's center for sygdomsforebyggelse, siger, at 86 børn er døde af sygdommen i hendes land - de fleste i alderen 5 til 17 år. Hun siger, at en patients tilstand kan forværres så hurtigt, at de øjeblikkeligt må kunne indlægges på intensivafdelinger. Ifølge Shindo har en stor del af dødsofrene for sygdommen været stærkt overvægtige mennesker.