Fyret for at være for tyk

Den svensk-franske model Filippa Hamilton vejer 54 kilo. Det er alt for meget for tøjhuset Ralph Lauren, der har fyret hende

Billedet til venstre er manipuleret - til modellen Filippa Hamiltons store fortrydelse. (Foto: AP)
Billedet til venstre er manipuleret - til modellen Filippa Hamiltons store fortrydelse. (Foto: AP)

23-årige Filippa Hamilton er 1,78 høj og vejer sølle 54 kilo. Men fjervægteren er blevet fyret fra sit modeljob hos Ralph Laurent, fordi hun er for tyk til modehusets smag.

- De sagde, at jeg ikke kan passe deres tøj længere, siger den svensk-franske skønhed på programmet The Today Show.

Modellen har arbejdet for Ralph Lauren i otte år, og blev ifølge eget udsagn fyret per brev.

- Vi opsiger dig, fordi du ikke længere kan passe det prøvetøj, som du er nødt til at have på, skal der have stået i det korte brev.

Manipulerede billede
Modehuset nægter at hendes størrelse skal have haft noget at gøre med fyringen.

- Afskedigelsen var et resultat af hendes manglende evne til at møde sine kontraktlige forpligtelser, siger en talsmand til usmagazine.com.

Filippa Hamilton siger, at hun ikke ville være gået til offentligheden med sagen, men at et fotomanipuleret billede af hende, som Ralph Lauren havde hængt op i Japan, var dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Billedet kan ses her i artiklen.

- De photoshoppede hende på en grotesk måde, der fik hende til at ligne en tegneseriefigur. Det skader hende, for hvem vil hyre en person, der ser sådan ud, siger hendes advokat, Geoffrey Menin, til NBC News.

Sætter dårligt eksempel
Ralph Lauren har nu trukket billedet tilbage, og forsøger at få det fjernet fra internettet. Foreløbig uden held.

- Unge piger kigger på sådan et billede, og tænker, at man skal se sådan ud. Det er virkelig et dårligt eksempel at sætte, siger Hamilton i The Today Show.

- Jeg så mit ansigt på den super-ekstremt tynde pige, som ikke er mig. Det gør mig bedrøvet. Det får mig til at tro, at Ralph Lauren vil have sådan et image. Og det er forkert, siger modellen, der nu er på jagt efter en ny arbejdsgiver.