Fisk snydes for frysetørret menneskekød

To danske kunstnere havde aftale med dødsdømt om at bruge hans krop til at fodre fisk med, men provo-kunsten bliver ikke til noget

Her spiser Marco Evaristti kødboller, der indeholder sit eget fedt. (Foto: Polfoto)
Her spiser Marco Evaristti kødboller, der indeholder sit eget fedt. (Foto: Polfoto)

De to danske kunstnere Marco Evaristti og Kenneth Thordahl får ikke opfyldt deres ønske om at bruge et menneske som fiskefoder.

Kunstnerne havde ellers indgået en aftale med den dødsdømte amerikaner, Gene Wilford Hathorn Jr, om, at han ville donere sin krop til danskerne. De ville så på en kunstudstilling lade museumsgæster fodre fisk med frysetørret menneskekød.

- Hvis de ikke fodrede fiskene med menneskekødet, så ville dyrene dø. Dermed tvinges gæsterne til at tage stilling til, om fiskene skal have lov til at overleve, siger Kenneth Thordahl til ekstrabladet.dk og tilføjer:

- Der består jo også et satanisk twist i, at menneskefoderet kan betegnes som gift. Så bliver det jo en slags 'Catch 22'.

Giver dødsdømte en stemme
Men planerne er nu skrottet, fordi Hathorn - på grund af procedurefejl - har fået omstødt sin dom til tre gange livstid i stedet for en dødsdom.

- Det er ikke mig og Marco, der har sørget for at få omgjort dommen. Vi har ikke nogen indflydelse på det amerikanske retssystem. Vi er blot gået ind i projektet, fordi dødsdømte i USA ikke har nogen stemme, og fordi vi er imod dødsstraf, siger Kenneth Thordahl.

Gene Wilford Hathorn Jr. har skrevet tekster, som Kenneth Thordahl har brugt på sit minialbum 'Songs From Death Row'. Han har også lavet malerier, som Marco Evaristti har malet videre på og solgt. Pengene har Gene Wilford Hathorn Jr. fået indirekte via salget, fordi de indbragte penge er gået til hans rettergang.

SYNES DU, AT DENNE FORM FOR KUNST ER PROVOKERENDE? SKRIV DIN MENING NEDENFOR

De første tre måneder havde den dødsdømte end ikke en advokat.

Harthorn er den person i USA, der har siddet længst tid på dødsgangen i Texas. Han er dømt for at have dræbt sin far og anklaget for også at have dræbt sin stedmor og sin 14-årige stedbror. Motivet skulle være udsigten til at få 150.000 dollars.

Blendede guldfisk
- Vi sympatiserer jo ikke med, at han har dræbt en eller flere. Jeg har haft mailkorrespondancer med ham, og Marco har besøgt ham i fængslet. Hans virker umiddelbart fornuftig. Hans far var Ku Klux Klan-leder og har misbrugt ham som barn. Det er ikke en undskyldning for hans ugerninger. Blot en perspektivering, siger Kenneth Thordahl, der giver Marco Evaristti størstedelen af æren for deres kunstnerriske projekt.

Marco Evaristti har tidligere skabt furore, da han på en dansk museumsudstilling gav folk muligheden for at blende en guldfisk.

- Det var jo bare en skide fisk, siger Kenneth Thordahl.

1 af 2 Kenneth Thordahl har lavet et minialbum med den dødsdømtes tekster. (Foto: Pressefoto)
2 af 2 Her spiser Marco Evaristti kødboller, der indeholder sit eget fedt. (Foto: Polfoto)
kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen