Annonce:
Annonce:

Obama kommer til København

Det Hvide Hus bekræfter, at præsidenten vil deltage i IOC-mødet. Obama vil også mødes med dronning Margrethe

Obama kommer. (Foto: AP)
Obama kommer. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Så er det officielt. USA’s præsident Barack Obama kommer til København på fredag for at anbefale Chicago som vært ved OL 2016.

Præsident Obama lander med sit fly, Air Force One, fredag morgen, hvor han støder til sin kone Michelle, som ankom et par dage i forvejen, oplyser Det Hvide Hus.

Obamas besøg i den danske hovedstad bliver dog en kort fornøjelse - præsidenten rejser nemlig igen allerede fredag eftermiddag.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger lander præsidentens fly fredag klokken 09.05 i Kastrup Lufthavn, hvor den specialbyggede Boeing 747 bliver parkeret på standplads V 1 ved siden af Lauritzen terminalen. Det ventes, at Obama igen forlader landet klokken 13.15.

Annonce:

Skal møde dronningen
Trods det korte besøg vil præsident Obama have tid til at møde både dronning Margrethe og kronprins Frederik. Obama vil desuden have et møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen, oplyser Det Hvide Hus.

Det prominente besøg har sat politiet i højeste alarmberedskab, og der vil være hundredvis af betjente i området. Sammen med Obamas livvagter - den amerikanske specialtjeneste Secret service - skal de sørge for, at sikkerheden omkring lynvisitet er i top.

Secret Service har i en uge haft et såkaldt advanceteam i København for at bane vejen for besøget. For eksempel har Secert Service haft skarpskytter i Kastrup Lufthavn samt planlagt en sikker rute til Bella Center, som ligger syv kilometer fra lufthavnen.

Medbringer 'Bæstet'
Det ventes, at Obama, som selv medbringer sit skudsikre køretøj kaldet ’Bæstet’, bliver kørt direkte til mødet i Bella Center. Han vil dermed kunne deltage i mødets afgørende timer, hvor Chicago fremlægger sit kandidatur.

Annonce:

- Præsident Obama og førstedamen Michelle vil begge tale til IOC og argumentere for, hvorfor Chicago er den bedste værtsby for OL i 2016, hedder det i en pressemeddelelse fra Det Hvide Hus.

Selv om præsident Obama hurtigt forlader København igen, vil danskerne få mere at se til førstefruen Michelle Obama, som står i spidsen for den amerikanske delegation og planlægger at tilbringe flere dage i København. Obama er den første præsident, som påtager sig en så tydelig rolle, når det gælder lobbyarbejde for et OL.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: