Brian M.: Præst lyver

Opgør om politiets aktion i Brorsons Kirke, hvor irakere havde søgt tilflugt. Justitsminister langer ud efter præst, Per Ramsdal, efter at politiet har offentliggjort video

Justitsminister Brian Mikkelsen beskylder præst i Brorsons Kirke, Per Ramsdal for at have givet et usandt billede af politiets aktion mod irakerne i kirken. (Foto: Jens Dresling)
Justitsminister Brian Mikkelsen beskylder præst i Brorsons Kirke, Per Ramsdal for at have givet et usandt billede af politiets aktion mod irakerne i kirken. (Foto: Jens Dresling)
Følg Samfund

Præsten ved Brorsons Kirke beskyldes nu af justitsminister Brian Mikkelsen (K) for at have givet et usandt billede af politiets aktion mod irakerne i kirken.

En videooptagelse, som politiet har frigivet, viser, at rydningen foregik stille og roligt. Men tidligere har præst Per Ramsdal fortalt, at det gik voldsomt for sig, og at kampklædte betjente optrådte inde i kirken med våben, knipler, visir og hjelme.

Dagbladet B.T. har vist videoen til blandt andre justitsministeren.

- Jeg kan se, at politiet gør alt for, at aktionen skal forløbe helt fredeligt. Irakerne truer dem med knuste glas og stole, og så tager de hjelmene på efter 40 minutter. Det er noget anderledes end det, som rigtig mange har udtalt sig om, siger Brian Mikkelsen.

- Når jeg ser videoen, er der slet ingen tvivl om, at præsten sender en noget usandt billede ud til offentligheden, mener ministeren.

Per Ramsdal afviser at tale usandt.

- Jeg kan kun sige, hvad der sker inde i kirken klokken 2, og da er det meget voldsomt.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.