Milliardunderskud i A.P. Møller-Mærsk

A.P. Møller-Mærsk kom ud af halvåret med et underskud efter skat på tre milliarder kroner. Året før fik olie- og rederigiganten et plus på 11,9 milliarder

Krisen kradser på Esplanaden i Købvenhavn. A.P. Møller-Mærsk kom ud af halvåret med et underskud efter skat på tre milliarder kroner. Året før fik olie- og rederigiganten et plus på 11,9 milliarder kroner.

Baggrunden for underskuddet er det styrtdykkende containermarked, som betyder, at Maersk Line belaster regnskabet med 5,3 milliarder kroner.

Containerdelen i A.P. Møller-Mærsk er hårdt ramt af den hårde vending i verdensøkonomien, som har sendt eksporten og forbruget i bund over hele verden.

Olieforretningen derimod redder koncernen fra et endnu større underskud med et plus på godt 2,8 milliarder kroner. Det er dog også en kraftig nedbarbering i forhold til året før, hvor overskuddet var på 6,6 milliarder kroner.

A.P. Møller-Mærsk venter et resultat for hele 2009 i niveau med underskuddet for første halvår

- Der er betydelig usikkerhed knyttet til forventningerne for resten af 2009, ikke mindst som følge af udviklingen i verdensøkonomien. Særlig usikkerhed knytter sig til udviklingen i containerfragtraterne, de transporterede mængder, dollarkurs og oliepris, skriver ledelsen i halvårsregnskabet.

0 kommentarer
Vis kommentarer