Annonce:
Annonce:

V: Bastarder må ikke få hvalpe

Hvalpe til hunde uden stamtavle skal aflives. På den måde vil Venstre styre avlen på hunde i Danmark, så hunde med kamphundegener efter en årrække bliver udryddet

Alle bastarder skal aflives, mener Venstre. På billedet ses to hvalpe, som er blevet smuglet ulovligt ind i Danmark. Deres skæbne er også døden, hvis de bliver taget i tolden. (Foto: Ekstra Bladet)
Alle bastarder skal aflives, mener Venstre. På billedet ses to hvalpe, som er blevet smuglet ulovligt ind i Danmark. Deres skæbne er også døden, hvis de bliver taget i tolden. (Foto: Ekstra Bladet)
Annonce:
Følg Samfund

Hvalpe til hunde uden stamtavle skal aflives. På den måde vil Venstre styre avlen på hunde i Danmark, så hunde med kamphundegener efter en årrække bliver udryddet.

Det fortæller dyrevelfærdsordfører Flemming Møller (V), som overfor Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag løfter sløret for, hvordan han i praksis forestiller sig at udmønte det forbud mod kamphunde, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bebudede forleden.

Grundtanken er, at man udelukkende ved at styre avlen kan få udryddet hunde med kamphundenes aggressive gener. Derfor skal alle hvalpe til hunde, hvis forældre ikke er registreret, aflives. For man ved ikke, om de har kamphundegener i sig.

Annonce:

Ingen nåde
- Det er klart, at gadekryds vil blive fanget i dettte. Men det er nødvendigt, for vi ved i dag ikke, hvilke gener de har. Derfor er vi nødt til at skære fuldstændig skarpt og sige, at deres hvalpe skal aflives, siger Flemming Møller til Jyllands-Posten.

Når systemet er kørt ind om nogle år, vil det imidlertid godt kunne lade sig gøre at få et gadekryds. Hvis f.eks. en stambogsført labrador får hvalpe med en stambogsført rød hønsehund, skal hvalpene ikke aflives. Her vil der være dokumentation for, at de ikke har kamphundegener i sig. Avleren skal sørge for at registre, hvem forældrene er.

Annonce:

Upopulært forslag
- Men i øjeblikket er det kun stambogsførte hunde, som vi kan dokumentere avlen på, siger Flemming Møller. Han er selv uddannet dyrlæge, og trådte ind i Folketinget i foråret som afløser for tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Han tror ikke på, at det vil være muligt at komme kamphundene til livs, med mindre der tages fat om nældens rod ved avlen. Flemming Møller forudser ikke, at forslaget vil være videre populært. F.eks. vil en tævehunds hvalpe skulle aflives, fordi ejeren ikke kan dokumentere, hvilken strejfende hanhund, der har bedækket den.

- Vi skal nok få en masse fin presse med billeder af små, fine hundehvalpe, som skal aflives. Men her må vi have is i maven, siger Flemming Møller til Jyllands-Posten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

LIGE NU
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: