Seks kristne brændt ihjel i Pakistan

Påstande om, at kristne har vanhelliget Koranen fik lørdag en muslimsk pøbel i Pakistan til at angribe et kristent kvarter

Seks kristne, heriblandt fire kvinder, blev lørdag brændt levende under sammenstød med muslimer i en by i den centrale del af Pakistan lørdag, oplyste myndighederne.

Spændingen mellem kristne og muslimer i byen Gojra i Punjab-provinsen har været høj, efter at der er blevet fremsat beskyldninger om, at kristne har vanhelliget muslimernes hellige bog, Koranen.

Pakistansk tv viste billeder af brændende huse, og gader fyldt med sortsvedne møbler, mens folk skød på hinanden fra hustagene.

Pakistans minister med ansvar for minoriteter, Shahbaz Bhatti, sagde, at en pøbel, der "var blevet manipuleret af ekstremister" havde angrebet et kristent kvarter og sat ild til snesevis af huse.

- Vi har modtaget ligene af seks personer, der er brændt ihjel. Det var fire kvinder, en mand og et barn, sagde en talsmand for sundhedsministeriet.

Pakistan er et fortrinsvist muslimsk land. Religiøse mindretal, heriblandt kristne, udgør kun fire procent af det samlede indbyggertal på 170 millioner.