Prinsesse på flugt med elskerens baby

Gift saudiarabisk prinsesse fik hemmeligt asyl i Storbritannien - har fået barn med engelsk elsker og frygter ægtemandens hævn

Medlemmer af den saudiarabiske kongefamilie under en rituel krigsdans. Men en ung prinsesse frygtede, at kongefamilien ville gå til realiteter, hvis hun vendte tilbage med sit illegitime barn. (Foto: Abaca)
Medlemmer af den saudiarabiske kongefamilie under en rituel krigsdans. Men en ung prinsesse frygtede, at kongefamilien ville gå til realiteter, hvis hun vendte tilbage med sit illegitime barn. (Foto: Abaca)

Døden ved stening.

Det er, hvad en ung saudiarabisk prinsesse havde i vente i sit hjemland. Så nu har kvinden i al hemmelighed fået asyl i Storbritannien. Hendes forbrydelse: Hun, som er gift med et ældre medlem af den uhyre magtfulde saudiske kongefamilie, har fået et barn med en britisk elsker.

Pinligt diplomatisk problem
I går kom sagen imidlertid offentligt frem. Prinsessen har forklaret dommeren i den britiske asylret, at hun står til dødsstraf ved stening for sin utroskab, hvis hun kommer tilbage til Saudiarabien.

Men kvindens skæbne har sat de britiske myndigheder i et svært diplomatisk dilemma: At imødekomme prinsessens asylanmodning og dermed sætte fokus på kvindeundertrykkelsen i den arabiske oliestat kan opfattes som åben kritik af det saudiarabiske kongehus og føre til et pinligt modsætningsforhold mellem de to landes regeringer!

Derfor er sagen behandlet i al diskretion, og hverken de arabiske eller de britiske myndigheder vil oplyse prinsessens navn. Det er heller ikke lykkedes for britiske medier at få andre officielle kommentarer til sagen.

Fødte barnet i hemmelighed
Prinsessen kommer ifølge avisen The Independent fra en særdeles velhavende saudisk familie. Hun har forklaret, ar hun mødte sin engelske ven - som ikke er muslim som hun selv - under et ferieophold. Året efter blev hun hun gravid.

Hun var bange for, at hendes noget ældre mand var blevet mistænksom, så hun overtalte ham til at lade hende tage en tur til England igen. Her fødte hun i hemmelighed den engelske elskers barn - og søgte asyl med den begrundelse, at hun stod til pisk og stening, hvis hun tog hjem. Også 'æresdrab' var en trussel.

Kø ved asylretten
Hun har nu ifølge Independent fået permanent opholdstilladelse i Storbritannien. Kongefamilien og hendes egen familie har brudt kontakten med hende.

Men sagen standser ikke her, for i kølvandet af afgørelsen om den unge prinsesse har en række andre saudiarabiske borgere søgt asyl i Storbritannien af frygt for forfølgelse i hjemlandet, skriver britiske medier i dag .

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere