Nazi-Jonni smidt af Facebook

Facebook er ikke for nazister. Det sociale netværk har smidt Jonni Hansen ud

Efter censuren af Jonni Hansen er denne gruppe startet på Facebook. (Screendump fra Facebook)
Efter censuren af Jonni Hansen er denne gruppe startet på Facebook. (Screendump fra Facebook)

'Facebook hjælper dig med at dele og holde forbindelsen ved lige med personerne omkring dig. Det er gratis og alle kan tilmelde sig'.

Sådan lyder velkomsten på forsiden af Facebook.

Det populære sociale netværk mangler dog lige at tilføje: 'Dog ikke nazister'.

Formanden for den danske nazister, Jonni Hansen fra Greve, havde oprettet en profil på Facebook, men nu viser det sig, at Facebook har slettet den.

- Jeg har sådan set bare debatteret med folk. Det viser, hvor stor dobbeltmoralen er. Mange, der kalder sig demokrater, er enormt intolerante, når de bliver udfordret på deres holdninger, siger Jonni Hansen til MetroXpress.

Flere andre danske nazister har også fået slettet deres profiler eller er blevet truet til selv at lukke dem af Facebook.

Lukningen af Jonni Hansens profil har allerede fået Lasse Stausholm Andersen fra Vejen til at oprette en støttegruppe på Facebook: 'Jonni Hansen tilbage på Facebook nu... '. Den har i skrivende stund 20 medlemmer.

De danske nazister skal dog ikke forvente, at de med grundloven i hånden kan påberåbe sig retten til ytringsfrihed på Facebook.

Facebook er et privat firma, der selv bestemmer, hvem der må ytre sig på det sociale netværk. Det er derfor en principiel udfordring, når det er firmaer, der ejer de nye store 'pladser', hvor borgerne debatterer, mener en ekspert i menneskerettigheder.

- Det kan være et problem, når firmaer begynder at eje det offentlige rum. Det bør være noget, som politikerne er opmærksomme på, så vi sikrer borgernes grundlæg­gende rettigheder - uanset om man har sympati eller ej med for eksempel nazisterne, siger Christoffer Badse, der er afdelingssouschef på Institut for Menneskerettigheder, til metroXpress.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri