Historisk stor snestorm på vej mod USA

Stormen kan blive blandt de ti største snestorme i USA's historie

Snestormen forventes at vare et døgnstid. Her er det billeder fra en snestorm, der ramte Kansas i USA i 2007. Arkivfoto: AP Photo/The Wichita Eagle, G. Marc Benavidez
Snestormen forventes at vare et døgnstid. Her er det billeder fra en snestorm, der ramte Kansas i USA i 2007. Arkivfoto: AP Photo/The Wichita Eagle, G. Marc Benavidez

En historisk stor snestorm rammer i dag det nord-østlige USA. Indbyggere fra New York-området til Boston forbereder sig på at blive indendøre weekenden over, hvor der forventes snefald på op til 60 centimeter.

Stormen kan blive blandt de ti største snestorme i USA's historie.

Ekstra Bladet har talt med meteorolog Thomas Alsbirk fra vejret.dk, som følger stormen.

- Det er en ret voldsom storm, som kombineret med kuling giver nogle voldsomme fygninger. Det kan resultere i, at folk kan blive sneet inde, og hospitaler kan komme ud for størmafbrydelser med de store mængder sne.

Flere flyafgange er allerede blevet aflyst, og også i Københavns lufhavn har man aflyst afgange til områderne.

Læs også:

Se også: Vinterstorm skaber trafikproblemer i USA

Det er især henover eftermiddagen amerikansk tid, at snemængden bliver rigtig slem. I New York anbefaler byens borgmester, Michael Bloomberg, folk til at blive indendøre eller skynde sig hen til de steder, hvor de har tænkt sig at forblive weekenden over. Byen har garderet sig med 250.000 tons salt, som skal spredes i New Yorks gader, når sneen først begynder at falde.

TV-stationen CBS News fortæller, at de fleste skoler allerede har bedt elever om at blive hjemme, selv om stormen først rammer henover eftermiddagen.

Stormen forventes at aftage i løbet af lørdagen, men værst går det ud over Boston og Portland, hvor supermarkederne bugner af folk, som hamstrer til weekendens snestorm.

Læs også:

Samfund - 13. dec. 2012 - kl. 13:24 TV: Mor fanget seks dage i snestorm: Filmer farvel til sine børn

Vinteren har ellers været mild indtil nu i de ramte områder, men nu tager den altså revanche med, hvad der ser ud til at blive en af de største snestorme i USA's historie.

Følg med i snestormens udvikling eller tjek vejret i Danmark på vejret.dk

Er du i de berørte områder? Så tip os på mail eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere