Kvinde spraymaler berømt fransk maleri

Delacroix' berømte maleri 'Friheden fører folket på barrikaderne' blev fredag udsat for et spraymalingangreb

Delacroix' berømte maleri 'Friheden fører folket på barrikaderne' blev fredag udsat for et spraymalingangreb. (Foto: AP)
Delacroix' berømte maleri 'Friheden fører folket på barrikaderne' blev fredag udsat for et spraymalingangreb. (Foto: AP)

En 28-årig kvinde udviste en sjælden mangel på respekt, da hun forleden besøgte Louvre Lens Museet i det nordlige Frankrig.

Da kvinden passerede Eugéne Delacroix' ikoniske maleri 'Friheden fører folket på barrikaderne' fra 1830, hev hun en spraydåse frem og begyndte at spraye løs på oliemaleriet. Det skriver BBC fredag.

Kvinden blev hurtigt pågrebet af museets vagter. Hun er nu i det franske politis varetægt, hvor hun er anklaget for hærværk.

Kvindens identitet er endnu ikke frigivet, men BBC oplyser, at hun har et fransk-klingende navn.

Eugéne Delacroix (1798-1863) fik sit gennembrud under den romantiske strømning i første halvdel af det 19. århundrede.

'Friheden fører folket på barrikaderne' er et af fransk kunsts mesterværker. Det forestiller et slag under den franske revolution. En kvinde med blottede bryster hæver i triumf det franske flag mod himlen.

Det siges, at kvinden på maleriet er den afgørende inspiration til Frihedsgudinden i New York.

Louvre Lens Museet oplyser i en pressemeddelelse, at spraymalingen med al sandsynlighed kan renses af maleriet. Men alligevel sender museet nu maleriet til en restaureringsekspert.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere