Stein Bagger frem i bussen igen

Byggemarkeder skeptiske over for bedrageridømte Stein Baggers forretningsidé

Stein Baggers planer møder ikke den helt venlige modtagelse i byggemarkederne. (Foto: Jens Dresling)
Stein Baggers planer møder ikke den helt venlige modtagelse i byggemarkederne. (Foto: Jens Dresling)

Den bedrageridømte Stein Bagger er ifølge Børsen fredag i gang med at planlægge en storsatsning for opmagasineringsvirksomheden Dansk-Selfstorage.dk.

Læs også:

Se også: Stein Bagger sigtet for ny kriminalitet

Bagger og de øvrige bag virksomheden vil etablere opmagasinering i opvarmede containere stablet i flere lag på byggemarkeders p-pladser og overskydende grundarealer. Containerne skal være overdækkede med permanente telte.

Målet er at snuppe en bid af et marked, der indbringer en kvart milliard kroner årligt, og som er domineret af otte spillere med centre omkring de større danske byer.

Ulovlig boss
Ekstra Bladet fortalte i december sidste år om hvordan Stein Bagger brød med betingelserne i sin svindeldom på syv års fængsel ved reelt at udføre ledelsesopgaver i Dansk.Selfstorage.dk.

Læs også:

Se også: Blæser på dom: Bagger er boss igen

Stein Bagger var registreret som praktikant under navnet Steen Bech, men var langt fra en ydmyg praktikant.

I de interne papirer ses det tydeligt, at Stein Bagger under dæknavnet Steen Bech har titel af Business Developer og Financial Controller og dermed ifølge firmaet selv direkte har ansvaret for forretningsudvikling og økonomi.

Læs også:

Se også: Endnu en Stein Bagger-million fundet på ø i skattely

Bagger blev ellers i sommeren 2009 sat syv år i fængsel og samtidig fradømt retten til at lede firmaer i Danmark. Men ikke desto mindre er det præcis, hvad den tidligere bodybuilder har været i gang med.

Sigtet for ny kriminalitet
Få dage efter Ekstra Bladets afsløring af Stein Baggers overtrædelse af betingelserne i bedrageridommen sigtede Bagmandspolitiet den bedrageridømte forretningsmand for ulovligt at have drevet forretning og dermed overtrådt dommen fra 2009.

Det bekræftede statsadvokat Jens Madsen, der er leder af SØK, kort før jul over for Ekstra Bladet.

- Det er korrekt, at der ligger en sigtelse mod Stein Bagger, og vi har også taget en række efterforskningsmæssige skridt, sagde Jens Madsen ved den lejlighed uden at han ønskede at uddybe de efterforskningsmæssige skridt.

Læs også:

Se også: Hvad laver Stein Bagger?

Bagger selv siger, at han har hjulpet firmaet med konceptudvikling, men både han og selskabets administrerende direktør, René Andersen, er sigtet for at overtræde forbuddet om, at Bagger ikke må lede firmaer i Danmark.

Det er uvist, hvornår Bagmandspolitiet rejser tiltale mod Stein Bagger.

Nørbygaard offer for svindel
Stein Bagger blev i sin tid dømt for omfattende bedrageri og dokumentfalsk i forbindelse med den leasingkarrusel, han etablerede i sin tid som administrerende direktør for softwarevirksomheden IT Factory. Det samlede tab på IT Factory blev opgjort til lige under en milliard kroner, og et par hundrede millioner er aldrig blevet fundet igen.

Læs også:

Finn Nørbygaard har ikke haft meget at glæde sig over i 2009. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dine Penge - 28. dec. 2009 - kl. 10:56 Finn: Det har været et rædslens år

Entertaineren Finn Nørbygaard var blandt de prominente navne, der tabte stort på det kunstigt oppustede IT Factory. Via en aktiepost i JMI Invest, der ejede aktier i IT Factory, var Finn Nørbygaard på et tidspunkt god for 283 millioner kroner på papiret, men stod tilbage med en kæmpe gæld til Danske Bank, da Stein Baggers svindel kom for en dag. IT Factory-aktierne var værdiløse, og da Finn Nørbygaard havde brugt disse aktier som sikkerhed for millionlån i Danske Bank til investering i højrisiko-aktier, sad han tilbage med en hulens masse værdiløse aktier og var dybt forgældet.

Byggemarkeder skeptiske
I forhold til Stein Baggers aktuelle forretningsplaner om opbevaringsmagasiner på ledige grundarealer er byggemarkederne skeptiske:

- Umiddelbart er min reaktion, at vi har rigeligt at bruge vores plads på i forvejen, så det vil ikke være noget for os, siger Salgs- og indkøbsdirektør hos Jem & Fix, Claus Petersen, til Børsen.

Læs også:

Se også: Jagten på Stein Baggers millioner genoptages

Hos Bauhaus er der ikke overskydende plads på parkeringspladserne, og hos Bygma A/S er man ikke sikker på, at man vil have et sådan telt stående, hvis man havde overskydende plads.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere