500 grise sulter ihjel i Norge

En landmand er meldt til politiet efter fundet af mange hundrede døde grise.

Fødevaretilsynet i Vestfold i det sydvestlige Norge har anmeldt en landmand til politiet, efter at flere hundrede grise er fundet døde. Dyrene er tilsyneladende sultet ihjel.

- Det drejer sig om en alvorlig dyreværnssag. Der er tale om mellem 400 og 500 grise og er nok den mest alvorlige sag, vi har registreret i Vestfold siden 2004, siger distriktschef i tilsynet, Stig Atle Vange.

Han holder ind til videre oplysningerne tæt til kroppen af hensyn til den videre efterforskning, men oplyser, at fundet skete efter en henvendelse fra offentligheden, som indløb tirsdag aften.

Omkring 50 grise var fortsat i live, da myndighederne ankom til gården.

- For os handlede det tirsdag aften primært om at få afklaret den dyreværnsmæssige situation. Vi aflivede de dyr, der ikke var håb for, siger Stig Atle Vange, som selv var til stede på gården.

De mange hundrede grise, som blev fundet døde, har tilsyneladende hverken haft adgang til mad eller drikke.

- Der har ikke tidligere været nogen sager om dyrenes forhold på gården. Fødevaretilsynet ved ikke, hvor lang tid forholdene har været, som de var, da tilsynet mødte op. Det vil formentlig komme frem under politiets efterforskning, siger Vange.

- Der er også et menneskeligt aspekt af den her sag, og det er vigtigt, at der også bliver taget vare på personen, siger han.

Distriktschefen oplyser, at der i gennemsnit foretages inspektioner på gårdene i distriktet hvert femte år.

Han kan dog ikke sige, om der tidligere har været tilsyn på den konkrete gård.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere