Indsamling: Breve for 600.000

- Det er der god forretning i, lyder de humanitære organisationers svar til kendisfrisøren Dennis Knudsen. Han undrer sig over at have fået seks enslydende breve med opfordring til at støtte Danmarks Indsamlingen. Men sender et beløb alligevel

Dennis Knudsen undrer sig over, at han har modtaget seks enslydende breve fra Danmarks Indsamlingen, hvert brev frankeret med 16 kroners frimærker. (Foto: Benjamin Kürstein)
Dennis Knudsen undrer sig over, at han har modtaget seks enslydende breve fra Danmarks Indsamlingen, hvert brev frankeret med 16 kroners frimærker. (Foto: Benjamin Kürstein)

De 12 organsiationer, der står bag den kommende fredags Danmarks Indsamling til fordel for det fattige i Afrika, bruger omkring 600.000 kroner på at opfordre danske erhvervsdrivende til at støtte indsamlingen.

35.000 erhvervsdrivende har fået et brev med en opfordring til at yde en skærv. 30.000 af dem har fået en reminder. Det bliver 65.000 breve, Organisationerne har forhandlet sig til en portoudgift på ialt 364.000 kroner. Oveni kommer omkostningerne til produktionen af brevenen, hvorved den samlede udgift kommer op på 594.000 kroner

Det er der sund fornuft i, mener Karin Aaen fra Unicef Danmark, der er en af de 12 organsiationer, som i samarbejde med DR står for indsamlingen, der kører som et gigantisk tv-show på fredag.

- Vi har erfaring i, at de penge er godt givet ud. Det svinger fra gang til gang, men historisk set kan vi konstatere, at de penge kommer 6-10 gange igen. Det er en effektiv måde til at få potentielle bidragsydere til rent faktisk at yde, siger hun en i kommentar til kendis-frisøren Dennis Knudsen.

Han har på sin facebookprofil undret sig såre over at have modtaget seks enslydende breve fra Danmarks Indsamlingen med opfordring til at give et bidrag. Spild af penge, der kunne være kommet de fattige i Afrika til gode, mener han.

Se også: Kendis-frisør: Indsamling frådser

Andre har i en kommentarer på hans facebook-indlæg forklaret, at de har væet udsat for akkurat det samme.

Omkostningen værd
- Vi henvender os til mange firmaer. Når vi ikke har deres mailadresser, sender vi et brev. Nu har vi undersøgt vores post til Dennis Knudsen. Og det er rigtigt, han har fået flere breve. Det skyldes, at han har flere firmaer registreret, og vi sender vores post ud fra firmaernes cvr-numre. Derfor kan det samme firma, som i Dennis Knudsens tilfælde, risikere at få flere breve. Blandt andet fordi, vi sender endnu et brev som reminder, når vi efter nogen tid ikke har fået svar, siger Karin Aaen

- At vurdere ud fra kommentarerne på Dennis Knudsens facebook-profil står han ikke alene. Er det ikke et uhensigtsmæssigt spild af nødhjælpspenge?

- Vi har kun undersøgt vores afsendelser til Dennis Knudsen, men det samme kan selvfølgelig være sket hos andre. Men stadig synes jeg, at det er en omkostning, der er værd at tage med, når erfaringen viser, at pengene kommer mange gange igen.

- Findes der virkelig ikke en metode, så man undgår at sende så mange ens breve afsted til de samme mennesker?

- Jeg ved det ikke. Men det er selvfølglig noget, vi vil interesse os for og gøre brug af hvis det er muligt uden at administration af en sådan kontrolforanstaltning skal koste en masse penge. For så er vi jo lige vidt.

Dennis Knudsen: Jeg sender nogle penge
Dennis Knudsen selv har også fået en reaktion fra Danmarks Indsamlingen med nogen lunde samme forklaring som den, Karin Aaen giver til ekstrabladet.dk

- Jeg synes, det er et fint svar, og jeg anerkender, at markedsføring koster penge, og at det er nødvendigt. Jeg blev bare lidt forarget, da jeg sad med alle de breve, og jeg synes stadig, at seks breve er lige lovlig mange, siger Dennis Knudsen til ekstrabladet.dk.

- Men misforstå mig ikke. Indsamlingen har min sympati, jeg er ikke sur, og jeg har tænkt mig at sende et bidrag. Jeg fandt det bare på sin plads at påpege problemet i håb om, at der kan findes en eller anden måde at stramme op på, så vi undgår, at alt for mange penge går til spilde.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere