Jobcenter: Ha! Vi kan vores kram, Mette F

85 procent af de private firmaer i Esbjerg er tilfredse med indsatsen på det lokale jobcenter

(Foto: Mathias Christensen)
(Foto: Mathias Christensen)

Læs også: Jobcenter-ansatte bryder sammen af rå kritik

Jobcentrene er gode til at tage kontakt med erhvervslivet.

I Esbjerg har det lokale jobcenter fået et nyt våben i den ordkrig, der har raset mellem beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og de kommunale jobcentre, siden ministeren i et interview i Politiken blandt andet beskyldte jobcentrene for ikke at være i nærkontakt med det private erhvervsliv.

En tilfredshedsundersøgelse blandt 684 virksomheder viser nemlig, at størstedelen af de private virksomheder i kommunen er enten tilfredse eller meget tilfredse med den samlede service.

Helt præcist svarer 61 procent af de adspurgte private virksomheder, at de er 'tilfredse'. 24 procent er 'meget tilfredse'.

Til sammenligning svarer 67 procent af de adspurgte offentlige virksomheder, at de er 'tilfredse'. 29 procent er 'meget tilfredse'.

- Med undersøgelsen i hånden kan vi med rette sige: Prøv at høre her. Vi kan godt løfte den opgave, vi er blevet sat i verden for at løfte, siger Henrik Vallø (C), der er formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg.

Nærkontakt er et ministermål
Selvom undersøgelser viser, at jobcenter-ansatte kører på pumperne i et stresset arbejdsmiljø, har beskæftigelsesministeren fastholdt sin kritik af centrene.

De kommunale jobcentres kontakt med de private virksomheder har været for 'spartansk'. Derfor har Mette Frederiksen sat sig et mål.

- Det er et ministermål, at der skal være endnu tættere kontakt mellem virksomhederne og jobcentrene, siger hun til Avisen.dk.

Men ifølge en rundringning til jobcentrene i landets fem største kommuner, som Avisen.dk har foretaget, er der allerede tæt kontakt. Faktisk melder flere kommuner om en kraftig intensivering af virksomhedsbesøgene. I Københavns kommune har man fordoblet virksomhedsbesøgene.

I Esbjerg har jobcentret for eksempel fået 590 i ordinært arbejde ved at være i direkte kontakt med de lokale virksomheder. Siden november sidste år har jobkonsulenterne gennemført 300 ekstraordinære virksomhedsbesøg.

En varm linje til den rigtige
Og nu har kommunalpolitikerne altså fået endnu flere tal at banke ministeren i hovedet med.

Faktisk er de private virksomheder i den vestjyske kommune, så glade for jobcentrets indsats, at 67 procent vil anbefale Jobcenter Esbjerg til andre virksomheder.

Ifølge lokalpolitiker Henrik Vallø er forklaringen enkel.

- Det skal hverken være besværligt eller tidskrævende at samarbejde med jobcentret. Vi gør meget ud af, at virksomhederne ikke stilles om 17 gange, før de får fat i den rigtige medarbejder, forklarer han.

Undersøgelsen viser også, at de private virksomheder er tilfredse med rekrutteringen til fast arbejde og rekrutteringen via Jobnet.dk.

Kun ved rekrutteringen via annoncering dumper jobcentrene. Her er 67 procent af virksomhederne enten 'mindre tilfredse' eller 'slet ikke tilfredse'.

Tallet slår dog ikke den politisk ansvarlige ud.

- Undersøgelsen er vigtig viden for os. Vi kan og skal blive bedre, og nu ved vi, hvor en af vores svagheder er, siger Henrik Vallø.

Virksomheder må lege med
Tallet bekymrer altså ikke formanden for kommunens arbejdsmarkedsudvalg. Han er mere bekymret for, at så få virksomheder har taget tilfredshedsundersøgelsen seriøst.

Ud af de 684 virksomheder, der har modtaget spørgeskemaet fra Jobcenter Esbjerg, har kun 163 svaret, og det ærger Henrik Vallø.

- Det er en skam, at så få har svaret. Flere besvarelser havde givet os et bedre billede af, hvad vi skal gøre bedre, siger lokalpolitikeren.

Han understreger, at det er vigtigt, at de forskellige aktører ikke glemmer de arbejdsløse, når de verbale projektiler flyver frem og tilbage i debatten:

- Der er jo ikke job nok. Mange virksomheder tøver med at oprette praktikpladser, der kan være med til at udvikle job.

Læs også: Frederiksen: Jobcentre spilder de lediges tid

Læs også: Skandaleramt jobcenter brændst ned til grunden

Læs også: Sådan tjener du 25.000 på jobbet du ikke fik

Læs også: Jobcenter sendte Dianas sygepapirer til Berit

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere