Aamund reddet af banken

Asger Aamund er dybt forgældet og mangler 50 mio. kr., men storbanken Nordea står igen klar til at redde ham

Mens alle taler om fremgang i både økonomien og på aktiemarkederne må Asger Aamund sande, at han stadig er insolvent så det batter. (Foto: Sofia Wraber/Polfoto)
Mens alle taler om fremgang i både økonomien og på aktiemarkederne må Asger Aamund sande, at han stadig er insolvent så det batter. (Foto: Sofia Wraber/Polfoto)
Følg Samfund

Mens alle taler om fremgang i både økonomien og på aktiemarkederne må Asger Aamund sande, at han stadig er insolvent så det batter.

Biotekinvestorens to firmaer Neurosearch og Bavarian Nordic har begge haft store udfordringer i 2012 og tabt over 200 mio. kr., mens der slet ikke har været tegn på den kursoptur, der kan redde Aamund.

Neurosearch har tabt 70 procent af sin værdi, mens Bavarian Nordic kun har oplevet meget beskeden fremgang på aktiemarkedet. Ifølge Ekstra Bladets beregninger mangler den tidligere rigmand i skrivende stund mindst 50 mio. kr. for bare at være i 0 igen.

Alligevel behøver han modsat mange andre danskere ikke frygte en konkurs, da Nordea ifølge Ekstra Bladets oplysninger igen i år vælger at frede Aamund.

Det sker ifølge kilder tæt på sagen, fordi banken simpelthen mener, man vil tabe mere ved at sparke Aamund omkuld. I stedet håber man på, at Aamunds aktier i løbet af 2013 genfinder formen, så erhvervsmanden igen kan få sorte tal i regnskabet.

Asger Aamunds aktier i Bavarian Nordic er netop nu 88 mio. kr. værd, mens gælden til banken er på over 140 mio. kr. Dermed er der fortsat meget lang vej ud i det økonomiske mørke for den kendte erhvervsmand.

- Det er et privat selskab og I må vente og se, hvad der sker indtil regnskabet kommer senere på året, påpeger Asger Aamund.

LÆS MERE I EKSTRA BLADET ONSDAG

- Sådan klarer Aamund den

- Så meget har han tabt

- Bor stadig i luksusvilla

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind