- Jeg har vænnet mig til lugten

Se billederne af det sundhedsfarlige hjem, hvor mor og datter bor på en indendørs losseplads

Skraldet er vokset over hovedet på mor og datter i Hvidovre. Foto: Jesper Mortensen
Skraldet er vokset over hovedet på mor og datter i Hvidovre. Foto: Jesper Mortensen

Skraldebjerget i køkkenet har vokset sig op over kanten på vinduet, så datteren J. må læne sig ind over affaldet for at nå frem til den enlige kogeplade, der kan bruges mellem indtørrede creme fraiche-bøtter og tørret leverpostej.

- Vi kan ikke lave for eksempel stegt lever med sovs. Det bliver mest rugbrødsmadder, så det er en meget ensidig kost, siger J. og erkender, at hun har fundet flere dyr i bunkerne på den indendørs losseplads, der er deres hjem.

Læs også:

Se også: - Jeg synes også selv, at det er ulækkert

- Jeg må indrømme, at jeg har vænnet mig til lugten. Jeg er nok blevet resistent, siger hun.

Mor og datters forrådskammer er hovedsageligt en reol i stuen, men midt i bunkerne af skrald ligger der uåbnede klejnepakker, tre dåser majs i plastic og en pakke med smør.

Spindelvæv som himmelseng
Indtil for for 6-7 år siden havde datteren J. sit eget værelse, men det er nu fuldstændig optaget af skidt og møg. Så nu sover hun sammen med sin mor i en lille halvandenmands-seng i soveværelset, der er omkranset af utallige tomme mælkekartoner, papirer og cola-flasker. Tidligere havde de bare frigjort en enkelt rande i midten, hvor de klemte sig sammen hoved mod fødder, men nu kan man i det mindste ane tæppet på sengen.

Over madrassen hænger en bølget hvid masse, der kunne minde om en himmelseng, men i virkeligheden er årtiers spinderi fra lejlighedens mange edderkopper, der er husdyrene i hjemmet sammen med bananfluerne, efter deres tre katte Artemis, Sorteper og Misty blev aflivet for to måneder siden, da to af dem blev syge. Deres fyldte kattebakker står dog stadig i lejligheden - sammen med deres jordiske rester, der står i tre urner i familiens skab i entreen.

Læs også:

Se også: Mor og datter lever i bjerge af affald

Det er nemt at rynke på næsen af forfaldet. Men man føler også, at der er en vilje til forandring - hvis de får hjælp til det. For mor og datter er også aktive mennesker, der går til idrætsstævner, er på rundvisning på Christiansborg på Kulturnatten og går meget ud i byen.

- Vi vil gerne have et pænt og ordentligt hjem, siger datteren, der håber, at de kan få en ordning, hvor de kan få hjælp fra kommunen en gang om ugen eller hver fjortende dag.

- Der er flere af dem, vi kender, der siger: 'Vi holder øje med jer. Og hvis der ligger noget, så kommer vi efter jer, siger datteren J. med et smil.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere