Engel kendte til hemmeligt skandaleprojekt

Direktør i Vestas Ditlev Engel anklager sin tidligere næstkommanderende for at have kastet firmaet ud i et indisk skandaleprojekt, men EB kan dokumentere, at Engel kendte til det hemmelige 'Project Dragon'

Direktør i Vestas Ditlev Engel har langet ud efter  sin tidligere næstkommanderende for at have kastet firmaet ud i et indisk skandaleprojek. Men oplysninger kaster et nyt lys over sagen  (Foto: Casper Dalhoff)
Direktør i Vestas Ditlev Engel har langet ud efter sin tidligere næstkommanderende for at have kastet firmaet ud i et indisk skandaleprojek. Men oplysninger kaster et nyt lys over sagen (Foto: Casper Dalhoff)

Kriseramte Vestas valgte for få måneder siden at rive sin tidligere direktør Henrik Nørremarks fratrædelse i stykker, da man mente firmaets tidligere talknuser var gået bag ryggen på topchef Ditlev Engel.

Beskyldningerne gik på, at Henrik Nørremark havde kastet Vestas ud i en stærkt kontroversielt og dybt fortroligt samarbejde med titlen "Project Dragon" sammen med partneren RRB i Indien, der gik ud på at Vestas via sin indiske partner, skulle indkøbe en række af de værste konkurrenters møller og kigge dem efter i kortene. Ifølge Vestas stod man til at indkassere et tab på mindst 30 mio. kr. takket været det projekt.

Men Ekstra Bladet kan nu dokumentere sort på hvidt, at Ditlev Engel i høj grad kendte til det hemmelige indiske projekt.

Ekstra Bladet har således fået adgang til adskillige fortrolige mails og bilag, hvor det tydeligt fremgår, at Ditlev Engel var informeret om firmaets noget tvivlsomme projekt i Indien.

Dokumenter er svar fra Vestas' advokat
De mange dokumenter er en del af det svarskrift, som Vestas’ advokat Anne Birgitte Gammeljord for kort tid siden har sendt til Retten i Århus som en reaktion på, at Henrik Nørremark valgte at stævne Vestas for at få resten af sit gyldne håndtryk.

- Hej Ditlev. Inden nytår skulle vi gerne have disse møller snurrende på et projekt i Rajastan i Indien. De bedste. Henrik, skriver Henrik Nørremark således til sin makker Ditlev Engel d. 20. september 2011.

De talrige dokumenter og referater, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, løfter samtidig sløret for Vestas indiske spion-projekt og gennem talrige mailkorrespondancer står det klart, at en lang række topfolk i Vestas var fuldstændig klar over, hvad det tophemmelige projekt går ud på.

Chef for al kommunikation i Vestas Morten Albæk afviser, at Ditlev Engel på noget tidspunkt før Henrik Nørremarks fyring fik kendskab til det spegede indiske projekt.

- Hverken Ditlev Engel eller bestyrelsen i Vestas havde kendskab til "Project Dragon", før den daværende finansdirektør Henrik Nørremark fratrådte. Først derefter fik man kendskab til projektet, som derefter blev undersøgt nøje, siger han.

LÆS MERE I EKSTRA BLADET ONSDAG:

Flere topfolk kendte til projektet

Anklager direktør for vild frås

Det gik det hemmelige projekt ud på

Se de hemmelige dokumenter

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere