Annonce:
Annonce:

Engel kendte til hemmeligt skandaleprojekt

Direktør i Vestas Ditlev Engel anklager sin tidligere næstkommanderende for at have kastet firmaet ud i et indisk skandaleprojekt, men EB kan dokumentere, at Engel kendte til det hemmelige 'Project Dragon'

Direktør i Vestas Ditlev Engel har langet ud efter  sin tidligere næstkommanderende for at have kastet firmaet ud i et indisk skandaleprojek. Men oplysninger kaster et nyt lys over sagen  (Foto: Casper Dalhoff)
Direktør i Vestas Ditlev Engel har langet ud efter sin tidligere næstkommanderende for at have kastet firmaet ud i et indisk skandaleprojek. Men oplysninger kaster et nyt lys over sagen (Foto: Casper Dalhoff)
Annonce:
Følg Samfund

Kriseramte Vestas valgte for få måneder siden at rive sin tidligere direktør Henrik Nørremarks fratrædelse i stykker, da man mente firmaets tidligere talknuser var gået bag ryggen på topchef Ditlev Engel.

Beskyldningerne gik på, at Henrik Nørremark havde kastet Vestas ud i en stærkt kontroversielt og dybt fortroligt samarbejde med titlen "Project Dragon" sammen med partneren RRB i Indien, der gik ud på at Vestas via sin indiske partner, skulle indkøbe en række af de værste konkurrenters møller og kigge dem efter i kortene. Ifølge Vestas stod man til at indkassere et tab på mindst 30 mio. kr. takket været det projekt.

Men Ekstra Bladet kan nu dokumentere sort på hvidt, at Ditlev Engel i høj grad kendte til det hemmelige indiske projekt.

Annonce:

Ekstra Bladet har således fået adgang til adskillige fortrolige mails og bilag, hvor det tydeligt fremgår, at Ditlev Engel var informeret om firmaets noget tvivlsomme projekt i Indien.

Dokumenter er svar fra Vestas' advokat
De mange dokumenter er en del af det svarskrift, som Vestas’ advokat Anne Birgitte Gammeljord for kort tid siden har sendt til Retten i Århus som en reaktion på, at Henrik Nørremark valgte at stævne Vestas for at få resten af sit gyldne håndtryk.

- Hej Ditlev. Inden nytår skulle vi gerne have disse møller snurrende på et projekt i Rajastan i Indien. De bedste. Henrik, skriver Henrik Nørremark således til sin makker Ditlev Engel d. 20. september 2011.

De talrige dokumenter og referater, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, løfter samtidig sløret for Vestas indiske spion-projekt og gennem talrige mailkorrespondancer står det klart, at en lang række topfolk i Vestas var fuldstændig klar over, hvad det tophemmelige projekt går ud på.

Annonce:

Chef for al kommunikation i Vestas Morten Albæk afviser, at Ditlev Engel på noget tidspunkt før Henrik Nørremarks fyring fik kendskab til det spegede indiske projekt.

- Hverken Ditlev Engel eller bestyrelsen i Vestas havde kendskab til "Project Dragon", før den daværende finansdirektør Henrik Nørremark fratrådte. Først derefter fik man kendskab til projektet, som derefter blev undersøgt nøje, siger han.

LÆS MERE I EKSTRA BLADET ONSDAG:

Flere topfolk kendte til projektet

Anklager direktør for vild frås

Det gik det hemmelige projekt ud på

Se de hemmelige dokumenter

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: