TV: Amerikanerne jubler over gavmild betjent

Lokal New York-betjent mødte hjemløs på bare tæer. Ikke alene forærede han den frysende mand et par strømper, betjente købte ham også et par støvler

Turisten Jennifer Forster tog dette billede, som tiljubles på nettet verden over
Turisten Jennifer Forster tog dette billede, som tiljubles på nettet verden over

Fucking flink.

Den 25-årige politimand Lawrence DePrimo tiljubles overalt på internettet efter en turist tog et billede af ham.

Lokalbetjenten var på fodpatrulje i New York på en kold aften. Han havde udstyret sig med to par sokker, for at holde kulden væk fra tæerne.

På Seventh Avenue ser han en hjemløs mand, der havde bare tæer og tydeligvis fryser. Betjenten henvender sig til manden og de snakker lidt sammen.

DiPrimo har ud af samtalen fundet ud af, at manden bruger skostørrelse 46. Så smuttede politimanden, men ikke for at vende ryggen til den hjemløses problemer.

Tværtimod.

Politimanden gik ind i en butik og købte et par støvler. Ekspedienten brugte sin personalerabat, så prisen på støvlerne kom ned under 450,- kroner, i stedet for den oprindelige pris på 575,- kroner.

DiPrimo opsøgte igen den hjemløse og gav ham strømper og de nye støvler på. Egentlig ville han også give en kop kaffe, men manden rejste sig og gik.

Herefter fortsatte betjenten sin patrulje.

Der skulle ikke have været mere i den sag.

Men tilfældigvis blev episoden set og fotograferet af en turist fra Arizona.

Jennifer Foster var i New York med sin mand og hun sendte - ifølge New York Times - billedet til politiet sammen med en kompliment.

Politiet lagde det onsdag ud på deres Facebook og det vælter ind med 'likes' og kommentarer.

Lawrence DiPrimo anede ikke, at billedet var taget og opdagede først, hvor begejstret amerikanerne er for hans optræden efter opmærksomheden var skabt via Facebook.

DiPrimo siger til New York Times, at han nu går med kvitteringen for købet af støvlerne i lommen. Ikke for at prale overfor nogen, men for at minde sig selv om, at 'nogen har det værre end mig'.

Et juleventyr i uniform.