Rusland forbyder Pussy Riot videoer

Videoer og internetsider med Pussy Riot er blevet forbudt i Rusland

(Foto: AP)
(Foto: AP)

En russisk domstol gav torsdag ordre til at forbyde internet-adgang til videoer med det fængslede feministiske punkband Pussy Riot.

Domstolen i Moskva siger, at bandets videoer, deriblandt den berygtede 'Punk Prayer' i en domkirke i Moskva, er 'ekstremistiske,' skriver russiske nyhedsbureauer.

Dommeren nedlagde også forbud mod Pussy Riots officielle hjemmeside og bandets populære Livejournal blog, hvor det bringer manifester og fotos.

To medlemmer af Pussy Riot er fængslet for to år, hvilket var straffen for deres optræden i domkirken i Moskva.

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, har flere gange sagt, at medlemmerne af punkbandet Pussy Riot ikke burde være fængslet for deres politiske protest.

I alt tre unge kvinder fra punkbandet blev idømt to års fængsel for deres politiske protest, men en af kvinderne blev for nylig løsladt, efter at hendes dom blev gjort betinget ved en appelinstans.

Den løsladte kvinde, Jekaterina Samutsevitj, siger, at forholdene i fængslet minder om sovjetæraen, og at der end ikke er varmt vand, mens temperaturerne ligger under frysepunktet.

Præsident Vladimir Putin har sagt, at kvinderne fik, 'hvad de fortjente.'

Det russiske punkband og kunstnerkollektiv Pussy Riot har kaldt Putin en 'ond' mand og kritiserer den manglende ytringsfrihed i Rusland.

I alt fem medlemmer af Pussy Riot deltog i happeningen i domkirken i februar.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen