Bombe i juletræsskandale: Formand flygter

Karin Leegaard Hansen går til krisepsykolog efter julestrid: Nu flytter hun og manden fra Egedalsvænge

Karin Leegaard Hansen understreger, at hun har fået mange rørende hilsner og tilkendegivelser fra mange beboere i Egedalsvænge - både etniske danskere og indvandrere. Foto: Tariq Mikkel Khan
Karin Leegaard Hansen understreger, at hun har fået mange rørende hilsner og tilkendegivelser fra mange beboere i Egedalsvænge - både etniske danskere og indvandrere. Foto: Tariq Mikkel Khan

- Jeg vil gerne herfra som et normalt menneske og ikke som en psykisk syg.

Karin Leegaard Hansen, formand for afdelingsbestyrelsen i boligforeningen Egedalsvænge, flytter nu fra området. Det fortæller hun til ekstrabladet.dk.

- Jeg føler mig truet, siger den 62-årige kvinde, der for første gang i knap 29 år ikke skal fejre jul i Egedalsvænge.

Stenkast
Stemningen i området er i de seneste uger blevet mere og mere anspændt, efter at et lille muslimsk flertal i den lokale afdelingsbestyrelse valgte at skrotte den årlige tradition med juletræstænding, gløgg og æbleskiver. En beslutning, Karin offentligt har protesteret imod.

11. november eskalerede situationen, da Karin Leegaard Hansen og hendes mand Tommies vinduer blev ødelagt af stenkast.

- Jeg havde lige sat mig ind på kontoret, da vi hørte et brag, fortæller Karin Leegaard Hansen, hvis vinduer blev raseret af stenkast.

Læs også:

Juletræsballaden: Formand udsat for hærværk

Du skal passe på
Siden da har Karin Leegaard Hansen gået til krisepsykolog, som betegner hendes lidelse som angst.

- Det er som om min harddisk bliver helt fyldt op og lukker ned. Jeg går i sort og har det virkelig dårligt. Jeg forsøger selvfølgelig at få en hverdag til at fungere, men det er svært, siger Karin Leegaard Hansen, som har fået forbud af sin mand mod at handle i det nærliggende Kongevejscenteret, fordi han frygter for hustruens sikkerhed.

- Prøv at forklare, hvordan du føler dig truet?

- Der er en, der har peget på mig og med vreden lysende ud af øjnene sagt: 'Og dig!'. Det blev jeg bange for, siger Karin Leegaard Hansen, der fornemmede, at der bag de to ord lå en advarsel.

- 'Du skal passe på!' Sådan føler jeg, at det skulle forstås, siger Karin Leegaard Hansen, som ikke vil navngive personen, som hun føler sig truet af.

Flytter til Jylland
- Hvis du føler dig truet, hvorfor har du så ikke meldt det til politiet?

- Det burde jeg måske også gøre. Jeg har jo fået at vide, at jeg skal anmelde alt, men jeg har bare været helt nede.

Karin Leegaard Hansen har svært ved at sætte ord på, hvad hun konkret er bange for og flygter fra, men siger:

- Vi har opsagt lejligheden og fundet et nyt sted i Jylland og flytter så hurtigt som muligt.

Ny bestyrelse i aften
I aften er der ekstraordinært afdelingsmøde for beboerne i Egedalsvænge, hvor hele bestyrelsen risikerer at få sparket efter juletræsstriden.

Fredensborg Kommune har stillet Egedalshallen til rådighed, fordi man forventer et massivt fremmøde.

Afdelingsmødet starter klokken 18.00.

Julemodstandere er tavse
ekstrabladet.dk har gentagne gange forsøgt at få kontakt til bestyrelsesmedlemmerne Ismail Sahan og Ismail Mestasi, som begge stemte imod julehyggen, og tidligere har udtalt sig om striden.

Læs også:

'Aflyst jul kommer ikke jer ved' og Dansk mindretal truer: Vi sætter selv juletræ op

Ismail Sahan smækkede røret på, og Ismail Mestasi er fortsat ikke vendt tilbage.

Vi ville blandt andet gerne spørge, om de stiller op til bestyrelsen og til deres reaktion på, at formanden flygter fra Egedalsvænge.

3B ændrer mening: Drop juletræet
Heller ikke hverken Steffen Morrild formand for boligforeningen 3B som administrerer lejlighederne i Egedalsvænge i Kokkedal, eller direktør for 3B Bent Frederiksen vendte tilbage på ekstrabladet.dks henvendelser.

I dag siger han dog til Politiken, at Egedalsvænge bør droppe juletræet.

Læs også:

Boligdirektør advarer mod juletræ

Det er nye toner fra manden, der i begyndelsen af november ikke sen til at blande sig i den lokale bestyrelses beslutning, da han sagde til ekstrabladet.dk::

- Vi har bedt boligselskabet om at sætte sig sammen igen. Egedalsvænge er en forening med forskellige mennesker, hvor man skal tage hensyn til hinandens forskellige traditioner. Det undrer mig, at det har været et problem i år, lød det.