Instruktør: Løj om Mashos alder

Masho var ikke fire, men seks år, da hun kom til Danmark, mener både forældre og filminstruktør

Var Masho fire eller seks år, da hun kom til Danmark? (Foto: TV 2)
Var Masho fire eller seks år, da hun kom til Danmark? (Foto: TV 2)

- Mashos biologiske forældre har fortalt mig, at de løj hende to år yngre, fordi de fik at vide, at det var en god idé, hvis hun var under fem år, så ville adoptionen gå hurtigere.

Det fortæller Katrine W. Kjær, som står bag den gribende tv-dokumentar, som de seneste dage har fået flere til at rase både mod hende og den etiopiske pige Mashos adoptivforældre, i BT torsdag.

Masho var altså ifølge avisen seks og ikke fire år, da hun kom til Danmark.

Ville ikke ændre papirer
Adoptionsbureauet DanAdopt har fortalt adoptivforældrene, at det havde en mistanke om, at Masho var ældre, men ikke ville ændre det i papirerne. Det ville nemlig sende Henriette og Gert Vedsegaard igennem en ny godkendelsesproces.

Trods mistanken var adoptivforældrene ikke interesserede i at gøre for meget ud aldersspørgsmålet, som de dog angiveligt fortalte DanAdopt om.

Læs også:

Se også: Psykolog: Masho skal have en ny familie

Bestyrelsesformand i DanAdopt Steen Juul Petersen afviser over for BT, at adoptionsbureauet skulle have haft mistanke om, at Masho var seks og ikke fire år, da hun kom til Danmark.

- Men det er helt korrekt, at det kan være et stort problem at fastslå alderen i Etiopien. Man skal huske på, at de ikke har et folkeregister dernede, og myndighederne derfor bare tildeler børnene en fødselsdato, alt efter hvad forældrene siger, fortæller han til BT.

Ifølge Steen Juul Petersen stopper bureauet ikke nødvendigvis adoptioner, hvis der er mistanke om, at barnet er ændre end først antaget.

Læs også:

Se også: Min datter behandlet som et dyr

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen