DF: Kvindefjendsk lov skal ikke gælde i DK

Dansk-iranske Roya Moore skal kunne blive skilt efter danske regler, selvom hun er gift i Iran, mener Dansk Folkeparti.

Martin Henriksen vil have social- og integrationsministeren til at kigge på, om danske statsborgere, der er gift i et andet land, skal have lov at blive skilt efter danske regler. (Foto: Thorkild Amdi)
Martin Henriksen vil have social- og integrationsministeren til at kigge på, om danske statsborgere, der er gift i et andet land, skal have lov at blive skilt efter danske regler. (Foto: Thorkild Amdi)

Det er ikke i orden, at en dansk statsborger skal gennemføre en skilsmisse efter iransk lovgivning, bare fordi hun er gift i Iran.

Det fastslår Dansk Folkepartis Martin Henriksen, efter den dansk-iranske Roya Moore onsdag fortalte sin historie til TV 2/Fyn.Roya Moore har boet i Danmark med sin mand i 27 år, men nu skal de skilles - og ifølge hende betyder det, at hendes mand efter iransk lov kan gøre krav på alle deres fælles ejendele, selvom de begge er danske statsborgere.

- Det lyder helt forkert, at man i Danmark gør sådan nogle kvindeundertrykkende regler gældende, siger Martin Henriksen, der er udlændinge- og integrationsordfører, til ekstrabladet.dk.

Minister skal kunne omgå loven
Han foreslår, at social- og integrationsministeren i særlige tilfælde får bemyndigelse til at fravige bestemmelsen, som siger, at man skal skilles efter reglerne i det land, man er gift i.

- Hvis det er fordelagtigt for pågældende kvinde at blive skilt efter danske regler, så skal hun kunne gøre det, fastslår Martin Henriksen og tilføjer, at Dansk Folkeparti vil tage problematikken op med social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

DF: Tag afstand fra iransk kvindesyn
- De regler, der gælder i Iran, er udtryk for et kvindesyn, som man kun kan tage afstand fra og som ikke bør være gældende i Danmark på nogen måde. Og når der er tale om danske statsborgere, der er velintegrerede og bor og arbejder i Danmark, så deler jeg hendes undren over, at retstilstanden er, som den er, tilføjer Martin Henriksen.

Til ekstrabladet.dk fortæller Roya Moore, at hun indtil for nylig var sikker på, at samtlige danske love blev gældende, i det øjeblik hun blev dansk statsborger - også i forbindelse med skilsmisse.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen