Danske p-pladser er tilsyneladende fyldt med spøgelser

Masser af bilister oplever, at medtrafikanter stikker af fra buler. Men de færreste har gjort det selv

Rigtig mange danske bilister har oplevet, at medtrafikanter træder på speederen og stikker af i stedet for at efterlade en seddel, hvis de kommer til at lave buler i en anden bil på en parkeringsplads.

Det er imidlertid kun de færreste, som efter eget udsagn selv har lavet en parkeringsbule og ikke efterladt besked. Det viser en ny undersøgelse, som Yougov har foretaget for Codan Forsikring.

Kun syv procent af 897 adspurgte danskere svarer, at de har undladt at give sig til kende efter en påkørsel, mens hele 93 procent svarer, "jeg har aldrig påkørt en parkeret bil uden at efterlade mine kontaktoplysninger".

Piben får imidlertid en anden lyd, når danskerne skal svare på, om de har prøvet at finde en bule eller ridse på deres egen parkerede bil, uden at synderen har efterladt sine kontaktoplysninger.

Her svarer svimlende 42 procent "ja", og hver femte har endda oplevet det flere gange.

Dermed er der markant flere, der har "fået" end "givet" parkeringsbuler.

- Noget kunne pudsigt nok tyde på, at der kører en del spøgelser rundt på de danske parkeringspladser, siger Marianne Dahl Steensen, privatkundedirektør hos Codan, i en pressemeddelelse.

Om undersøgelsens resultater er en tilfældighed eller skyldes udbredt hukommelsestab, melder historien ikke noget om.

Sikkert er det derimod, at tusindvis af biler hvert år sendes til reparation på grund af ridser, skrammer eller buler, der er påført, mens bilen har været parkeret.

Undersøgelsen viser imidlertid, at kun 18 procent er helt sikre på, hvordan deres forsikring dækker, hvis deres parkerede bil bliver påkørt og skal på værksted.

Og knap hver fjerde dansker svarer, at de ikke har nogen anelse om, hvordan forsikringen dækker i en sådan situation.

- En kaskoforsikring dækker sædvanligvis ikke parkeringsbuler. Men nogle forsikringsselskaber tilbyder dækning, hvis man for eksempel har samlet en række forsikringer hos selskabet, forklarer Marianne Dahl og tilføjer:

- Derfor kan det være en god idé at tjekke med ens eget selskab, så man ved, hvordan det dækker.

0 kommentarer
Vis kommentarer