Kabinepersonale: Vi er ikke tilfredse

Det danske kabinepersonale har indgået en aftale med SAS-ledelsen. Det har kostet hjerteblod, siger formanden for foreningen

Det danske kabinepersonale har sagt ja til at gå op i timer og ned i løn. (Foto: Mogens Flindt)
Det danske kabinepersonale har sagt ja til at gå op i timer og ned i løn. (Foto: Mogens Flindt)

Flere arbejdstimer, længere arbejdsdage og farvel til en månedsløn om året.

Sådan lyder en del af den aftale, som kabinepersonalet netop har indgået med SAS-ledelsen, og det er langt fra tilfredsstillende, mener formanden for kabinepersonalets fagforening.

- Det er en aftale, der har kostet hjerteblod, siger Helge Thuesen til TV 2 News.

Aftalen lyder blandt andet på, at kabinepersonalet fremover skal arbejde 47,5 timer om ugen mod de tidligere 44 timer, ligesom de kan risikere vagter på 12-13 timer i streg.

- Vi kan ikke være tilfredse med den aftale, vi har fået. Men set i lyset af situationen, var det det bedste, vi kunne få, siger Helge Thuesen og tilføjer:

- Og jeg er glad, for jeg har sikret mine kollegaer et job. Selvom det har været en lang og sej proces, så har vi fået lavet en aftale, som begge parter kunne give håndslag på.

Kabinepersonalets fagforening, CAU, var den sidste af otte fagforeninger i SAS, der skrev under på en aftale med ledelsen.

- Vi skal igennem meget store omvæltninger på meget kort tid. Det har været en uortodoks proces med meget hårde forhandlinger. Men nu har vi lagt fundamentet for en langsigtet løsning, sagde SAS-boss Rickard Gustafson, da aftalen endelig faldt på plads.

- Den plan vi har lagt er en offensiv plan. Vi skal spille offensivt og ikke defensivt. Vi vil fortsætte væksten, lød det optimistisk fra chefen.

- I 2012 gik vi frem med cirka 5 procent. Det kommer vi til at overstige i slutningen af 2013.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen